Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Επιτυχία σημείωσε η πανεξόρμηση του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη»

Με επιτυχία δόθηκε η «μάχη» της πανεξόρμησης του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη», όπου δημοσιεύτηκαν οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για την κοινωνική ασφάλιση, στη Θεσσαλία. Οι στόχοι που έθεσε η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ για την πανεξόρμηση καλύφθηκαν, καθώς το κάλεσμα των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες και νέους να πάρουν την εφημερίδα συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής τα «συνεργεία» των κομμουνιστών και των ΚΝιτών «ξεχύθηκαν» στις συνοικίες των πόλεων και στα χωριά της περιοχής για να φτάσει ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» παντού. Η πανεξόρμηση έγινε «βήμα» ενημέρωσης, εποικοδομητικού και γόνιμου διαλόγου για τ' αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και για τις θέσεις του ΚΚΕ.

Στις συζητήσεις που έγιναν πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι δε γνωρίζουν τι σχεδιάζεται για το κοινωνικό - ασφαλιστικό σύστημα και ότι η κυβέρνηση συνειδητά τους κρατά στο «μαύρο σκοτάδι» για να περάσει πιο εύκολα τα σχέδιά της. Δήλωναν, επίσης, σύμφωνοι με την αναγκαιότητα συγκρότησης κοινού μετώπου δράσης για την κοινωνική ασφάλιση. Και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τόνιζαν ότι δεν αρκεί μόνο να συμφωνεί κανείς, αλλά πρέπει να συμμετέχει ενεργά και να παλεύει μέσα από το λαϊκό μέτωπο για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων του.

Η πανεξόρμηση συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία και τη Δευτέρα σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλιάς σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα, μεταξύ των άλλων, εξορμήσεις του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» έγιναν, στα πλαίσια περιοδειών αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, στο αμαξοστάσιο του δήμου και στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, όπου και εξαντλήθηκαν όλα τα φύλλα της εφημερίδας.

«Πολλά ακούγονται για αλλαγές του ασφαλιστικού, αλλά δεν ξέρουμε ποιες είναι αυτές» λέει ένας εργαζόμενος στο ΙΚΑ. Και μια συνάδελφός του συμπληρώνει: «Πολλά δεν ξέρουμε, αλλά η ουσία είναι πως η κυβέρνηση μας λέει "και τα δικά σας, δικά μας και τα δικά μας, δικά μας"». Και ζητούν να αγοράσουν τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» για ν' ενημερωθούν. Οπως ζητούν και οι συνταξιούχοι που βρίσκονται στην αίθουσα αναμονής των ιατρείων του ΙΚΑ, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους να μελετήσουν τις θέσεις του ΚΚΕ.

Και τα μέλη του ΚΚΕ, που συμμετέχουν στην εξόρμηση τους καλούν: «Το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης μας αφορά όλους και είναι υπόθεση όλων μας ν' αντιδράσουμε για να μην πετύχουν τ' αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης».

Η εξόρμηση στο υποκατάστημα του ΙΚΑ τελειώνει. Η «μάχη», όμως, της διάδοσης του «Ριζοσπάστη», της ενημέρωσης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για «καυτά» προβλήματα, όπως της κοινωνικής ασφάλισης, συνεχίζεται με μεγαλύτερη αισιοδοξία και περισσότερη δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ