Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Τα «ρέστα» του, υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, έδωσε χτες ο «εκσυγχρονιστής» υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης. Προσπαθώντας, να εξωραΐσει τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης και να δημιουργήσει προϋποθέσεις και ευνοϊκό κλίμα για την ίδρυση ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα παράγουν και θα πουλάνε ηλεκτρική ενέργεια, βγήκε και δήλωσε δημόσια πως με την «απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας» θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα περίπου 20.000 νέες θέσεις εργασίας.

Εννοείται, ότι οι 20.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, μόνο στην περίπτωση που θα γίνουν πράξη τα όσα αναφέρουν στις αιτήσεις τους οι περίπου 950 ιδιώτες, που δήλωσαν υποψηφιότητα να ιδρύσουν δικές τους, ιδιόκτητες ΔΕΗ. Και όπως ήταν αναμενόμενο, τα φιλοκυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το μόνο που βρήκαν να ξεχωρίσουν από τις δηλώσεις του Ν. Χριστοδουλάκη, ήταν οι 20.000 νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από τους υποψήφιους ιδιώτες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ξέχασε όμως ο κύριος υπουργός να μας πει κάτι πολύ σημαντικό. Πόσοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και σε όσες επιχειρήσεις δουλεύουν πλάι της, θα απολυθούν, στην πορεία ιδιωτικοποίησής της;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ