Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Αλληλεγγύη στους απεργούς του «ΝΟΒΟΤΕΛ»

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών του ξενοδοχείου «ΝΟΒΟΤΕΛ», που σήμερα συμπληρώνουν 19 μέρες απεργίας, υιοθέτησαν οι Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τοπογράφων του ΕΜΠ, Μαθηματικού, Νοσηλευτικής και Νομικής του Πανεπιστημίου Αθήνας, μετά από πρόταση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Στο ψήφισμα σημειώνεται πως εκφράζουν την αλληλεγγύη τους «στο δίκαιο απεργιακό αγώνα που δίνουν οι εργάτες του ξενοδοχείου "ΝΟΒΟΤΕΛ" για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα, μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο τους και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Η εργοδοσία του "ΝΟΒΟΤΕΛ" ήταν από τις πρώτες που εφάρμοσε την κατάπτυστη σύμβαση που προβλέπει μείωση των μισθών κατά 15%. Η απαίτηση της εργοδοσίας για μισθούς πείνας θα βρει απέναντί της ενωμένους τους εργάτες, αλλά και τους αυριανούς εργαζόμενους, εμάς τους φοιτητές και σπουδαστές.

Η αλύγιστη στάση αυτών των εργατών, η συνέχιση του αγώνα, παρά τις απειλές της εργοδοσίας και με όλα τα έξοδα για τη συντήρηση των οικογενειών τους να "τρέχουν", δίνει σε εμάς τους φοιτητές το παράδειγμα αλλά και το θάρρος για τη συνέχιση των αγώνων μας στο πλάι της εργατικής τάξης. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του "ΝΟΒΟΤΕΛ". Οργάνωση και αγώνας ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα. Συλλογικές Συμβάσεις χωρίς μειώσεις μισθών»!

  • Στη μάχη μπαίνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Oλύμπικ Ρουαγιάλ» που ξεκινούν 48ωρη απεργία, με αίτημα να μην εφαρμοστεί η κατάπτυστη κλαδική σύμβαση που προβλέπει μείωση στους μισθούς σε ποσοστό 15%.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ