Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διεκδικεί μερτικό από την επίσκεψη Μέρκελ

Ξιφουλκεί με τη ΝΔ για το ποιος αποκατέστησε την ...αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό!

Σε «αναγνώριση» της στήριξης που πρόσφερε η Α. Μέρκελ στη συγκυβέρνηση για να περάσει τα βάρβαρα μέτρα εξόντωσης του λαού προχώρησε, χτες, το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιχείρησε δημαγωγικά να διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ, λέγοντας ότι η παρουσία της Γερμανίδας καγκελάριου «δεν είχε κανένα απτό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

Πηγές της Ιπποκράτους διέρρεαν χτες τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι η Α. Μέρκελ, αναφερόμενη στη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, απλά «εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ». Οπως σημείωναν, από την επίσκεψη δεν υπήρξε «πρόοδος στις διαπραγματεύσεις» και «όλα τα ζητήματα παραμένουν συνεπώς ανοιχτά».

Με στόχο να εξαπατήσει το λαό για να γονατίσει μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα, το ΠΑΣΟΚ επανέφερε χτες τις προτάσεις για «χρονική επιμήκυνση» του μνημονίου, νέο «κούρεμα» του χρέους και την υλοποίηση ενός «αναπτυξιακού και κοινωνικού πακέτου», τις οποίες εμφάνισε συνολικά ως «απόψεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, απέναντι στις νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης»!

Πίσω από τις προτάσεις - πυροτεχνήματα του ΠΑΣΟΚ κρύβεται η υλοποίηση της στρατηγικής της συγκυβέρνησης για την προώθηση των προαποφασισμένων μέτρων με σκοπό την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε, επίσης, να κοκορομαχήσει με τη ΝΔ για το ποιος κατέστησε την Ελλάδα περισσότερο «αξιόπιστη» στο εξωτερικό. Τέλος, στελέχη του σχολίαζαν τη θέση του Φ. Κουβέλη να μην παραστούν και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί στη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ, αναφέροντας ότι «είναι κρίμα που ο κ. Κουβέλης δεν θέλησε να εμφανιστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην κυβέρνηση και να υποστηρίξουν από κοινού, σε μια συζήτηση με την κα Μέρκελ, την εθνική στρατηγική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ