Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο λαός φτωχαίνει για τα κέρδη του κεφαλαίου...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΖΗΤΩ, ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΖΗΤΩ! Το ταμειακό έλλειμμα της χώρας μειώθηκε και πήγε από τα 19 δισ. στα 6,5 δισ. Το πρωτογενές έλλειμμα πάλι έφτασε από τα 3,5 δισ. στο μισό δισεκατομμύριο.

Αφήστε που οι δαπάνες του προϋπολογισμού έφτασαν στα 40 από 53 δισ. Πέσανε, βέβαια, λίγο οι εισπράξεις από φόρους αλλά ...όχι και τόσο πολύ (ας είναι καλά τα «χαράτσια» και οι «έκτακτες εισφορές»).

Χαρές στο υπουργείο Οικονομίας, ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου και χαμόγελα αισιοδοξίας από την Κριστίν Λαγκάρντ και όλους τους παρόμοιους. Η χώρα λένε ...πάει καλά.

Μόνο οι κάτοικοι της χώρας έχουν αντίρρηση για το θέμα μια και το δικό τους «έλλειμμα» όχι απλά δε μειώθηκε, αλλά πολλαπλασιάστηκε. Κι αν η χώρα «πάει καλά», όταν ο λαός της φτωχαίνει, απολύεται, υποφέρει και καταστρέφεται τότε αυτοί που το λένε προφανώς ...εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, δηλαδή του μεγάλου κεφαλαίου.

Οσο για το επιχείρημα που λέει ότι ταλαιπωρούμαστε τώρα, πλην όμως χτίζουμε στέρεες βάσεις για το μέλλον κι έχουμε το βλέμμα στο αύριο μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει.

Ο,τι γίνεται έχει μόνο ένα στόχο, να διασώσει ΣΗΜΕΡΑ τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Να πληρώσει ο λαός την κρίση που περνάνε τώρα και να συνεχίσει να πληρώνει και αύριο. Γιατί τα μέτρα που παίρνουν μόνο προσωρινά δεν είναι.

ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟ ΔΝΤ. Λόγω της παγκόσμιας κρίσης λέει μπορεί οι τράπεζες να χρειαστεί να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία ύψους 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2013. Τόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να πάθουν.

Το γιατί οι τράπεζες διαθέτουν - και μπορούν χωρίς πρόβλημα να πουλήσουν όποτε θέλουν - 4,5 τρισεκατομμύρια, όταν οι λαοί πεινάνε φυσικά δεν ανησυχεί το ΔΝΤ. Είναι ένα ...φυσικό φαινόμενο που δε συζητείται.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ