Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
Συντονίζουν τη δράση τους και απαιτούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων

Δυναμική κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Εργασίας. Σύσκεψη σήμερα για το συντονισμό της δράσης. Νέα κινητοποίηση την Τετάρτη

Απαιτώντας άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, πρωτοβάθμια συνδικάτα της Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων από διάφορες περιοχές, όπου η ανεργία «τσακίζει κόκαλα», πραγματοποίησαν, χτες, δυναμική κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, καλώντας σε ενίσχυση του συντονισμού για την ουσιαστική στήριξη των ανέργων, αλλά και για να δυναμώνει η πάλη που θα συγκεντρώνει δυνάμεις για την ανατροπή της πολιτικής που γεννά την ανεργία.

Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής, οι Επιτροπές Ανέργων Νίκαιας και Κορυδαλλού. Τα συνθήματα δε σταμάτησαν λεπτό στη διάρκεια της πορείας: «Πάρτε μέτρα για την ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Επίδομα ανεργίας και συμβάσεις, με βάση τις ανάγκες της δικής μας τάξης», «600 δισ. φυλάν στην Ελβετία, πάρτε μέτρα για την ανεργία» και «Στου ΟΑΕΔ τις λίστες οι εργάτες και στων τραπεζών οι κεφαλαιοκράτες».

Στο υπουργείο Εργασίας, αντιπροσωπεία των συνδικάτων και των επιτροπών απαίτησε συνάντηση με τον υπουργό. Εκεί, όμως, πήρε την πρωτοφανή και απαράδεκτη απάντηση ότι ο υπουργός δεν πρόκειται να συναντηθεί με κανέναν εκπρόσωπο εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων μέχρι να ψηφιστεί το πακέτο των μέτρων! Γεγονός που δείχνει για ποιους δουλεύει η ηγεσία του υπουργείου και όλη η κυβέρνηση, όταν, την ίδια ώρα που απαντά με αυτόν τον τρόπο στους ανέργους, δέχεται και συνομιλεί με τις ώρες με την τρόικα, κάθε εκπρόσωπο του μεγάλου κεφαλαίου. Κάτω απ' την πίεση των συνδικάτων, ορίστηκε ραντεβού με τον υφυπουργό Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλο, την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι. Σε αυτό το πλαίσιο τα Συνδικάτα ανανέωσαν το ραντεβού για εκείνη τη μέρα, οπότε και θα πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια. Στο μεταξύ, σήμερα, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, πραγματοποιείται σύσκεψη συνδικάτων και επιτροπών που συμμετέχουν στο συντονισμό του αγώνα για τα προβλήματα των ανέργων.

Στιγμιότυπα από τη χτεσινή πορεία
Στιγμιότυπα από τη χτεσινή πορεία
Αμέσως μετά την κινητοποίηση, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, τόνισε: «Με τη σημερινή μας κινητοποίηση εγκαινιάζουμε έναν πολύ σημαντικό συντονισμό δράσης των κλαδικών συνδικάτων των εργαζομένων οι οποίοι βάλλονται περισσότερο από κάθε άλλον, τα συνδικάτα που αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα ανεργίας και ακόμα και πριν από την κρίση. Σήμερα σε αυτές τις συνθήκες ο άνεργος εξαθλιώνεται. Είναι αναγκαιότητα όσο ποτέ, σήμερα, που η ανεργία φωλιάζει σε κάθε οικογένεια και σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά, ταξικά συνδικάτα, συνδικάτα με πείρα στους αγώνες, με πείρα στην οργάνωση, με πείρα στην ανάπτυξη αγώνων, με πλαίσια που αγκαλιάζουν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, να οργανώσουν συνολικά τη δράση, τον αγώνα τον καθημερινό για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Αυτή την προσπάθεια σήμερα εγκαινιάζουμε και θα συνεχιστεί με συνέπεια, προσπαθώντας να έχει συνεχώς και μεγαλύτερη απήχηση και να βρεθεί επιτέλους μέσα από τον αγώνα η βάση μέσα από την οποία θα χτιστεί η αντεπίθεση για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, που εξαθλιώνει μεγάλες μάζες της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ