Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από τις παρεμβάσεις στη συζήτηση

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση, ο Θωμάς Κρητικός πρόεδρος του Συνδέσμου Λιμενεργατών Βόλου, είπε μεταξύ άλλων ότι το λιμάνι του Βόλου εξυπηρετεί τις ανάγκες της γύρω περιοχής αλλά και του Στρατού. Αν το πάρουν ιδιώτες θα χτυπηθούν άγρια οι εργασιακές σχέσεις, θα επιβαρυνθεί πολύ το περιβάλλον, θα υπάρχει αισχροκέρδεια σε βάρος του επιβατικού κοινού και άλλων χρηστών.

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου, μέλος του ΔΣ Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, αναφέρθηκε στα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι της COSCO, σημειώνοντας ότι δουλεύουν σε συνθήκες της δεκαετίας του '50. Χρειάζεται, είπε, ξεσηκωμός σε ταξική βάση, όλοι μαζί, εργαζόμενοι στα λιμάνια και χρήστες των υπηρεσιών τους, νησιώτες κ.λπ., να δώσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια.

Ο Ζήσης Περσουφλιώτης, πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλιού Λιμεναρχείου Βόλου, στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της ρύπανσης από τις δραστηριότητες στο λιμάνι. Τα χύδην προϊόντα, είπε (ΣΚΡΑΠ, σιτηρά, πετ-κοκ, ανθρακίτης, σιδηρομαγγάνιο και άλλα) είναι πολύ ρυπογόνα και καρκινογόνα, με αποτέλεσμα και στους λιμενεργάτες και στους κατοίκους της συνοικίας να παρουσιάζονται πάρα πολλά κρούσματα καρκινοπάθειας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ραδιενεργό υλικό από τη χαλυβουργία που μεταφέρθηκε στην Ιταλία και επέστρεψε στο Βόλο, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα φορτωθεί ανάλογο υλικό.

Τέλος, ο Σάββας Τσιμπόγλου, μέλος της ΠΕΜΕΝ και της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού χαρακτήρισε τη συζήτηση χρήσιμη και κρίσιμη, είπε ότι το πρόβλημα με τα λιμάνια δεν είναι αποσπασμένο από το συνολικό πρόβλημα της χώρας και το κρίσιμο ζήτημα είναι τι λιμάνια είναι, τι υπηρετούν, ποιος ωφελείται και ποιος βλάπτεται. Αναφέρθηκε στα νέα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να δουλέψουν δραστήρια για τη νέα πανεργατική απεργία στις 18 Οκτώβρη. Χρειάζεται, είπε, αγώνες και συμμαχία της εργατικής τάξης και με τα άλλα εργατικά στρώματα, για να ανοίξουμε το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ