Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
19o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΠΟΤΣΙΟΣ ΤΑΚΗΣ

Στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου βλέπουμε ότι γίνεται πολλή συζήτηση πάνω στη στρατηγική του Κόμματος και εάν επιβεβαιώνεται από την ίδια τη ζωή.

Ακούστηκε ότι η στρατηγική μας δε βοηθάει το άνοιγμα στις λαϊκές μάζες, ότι περιχαρακωνόμαστε και γενικότερα ότι δε βοηθάει στην ανασύνταξη του κινήματος και στη δημιουργία της συμμαχίας.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Η εμπειρία που μεταφέρω από την Κομματική Οργάνωση της Ρόδου και ειδικά από έναν από τους βασικότερους κλάδους εργαζομένων ιδιωτικού τομέα της περιοχής, αυτόν του τουρισμού - επισιτισμού που καλύπτει το 70% των εργαζομένων του νησιού μας δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Επιβεβαιώθηκε απόλυτα η στρατηγική του Κόμματος από τη στιγμή που παρακάμφθηκαν αδυναμίες, αναβλητικότητα, βγήκαν συμπεράσματα, διορθώθηκαν λάθη και πήρε σάρκα και οστά στη δράση.

Οι Θέσεις του 19ου Συνεδρίου με όλη την επεξεργασία της εμπειρίας των αποτελεσμάτων της δουλειάς μας μέσα στις λαϊκές μάζες, δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην επαναστατικοποίηση της συνείδησης των μαζών, στο να γίνεται πιο ευδιάκριτη, πιο κατανοητή η αντίθεση κεφαλαίου - εργασίας.

Και πώς επιβεβαιώνεται αυτό συγκεκριμένα:

Η Οργάνωση, στην κατεύθυνση των αποφάσεων του 18ου Συνεδρίου για ανασύνταξη του κινήματος, πολιτικοποίηση του αγώνα, ρήξη και ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, έριξε μεγάλο βάρος στη δουλειά κατά κλάδο με αναδιάταξη των κομματικών της δυνάμεων. Οι δυνάμεις ήταν λίγες και οι δυσκολίες πολλές στην υλοποίηση των στόχων αυτών. Ειδικά στο συγκεκριμένο κλάδο, που απασχολεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτοαπασχολούμενων, η δημιουργία ΚΟΒ Επισιτισμού - Τουρισμού και η δράση της ήταν καθοριστική για την ανάταση του κινήματος στην περιοχή, που επηρέασε και όλους τους άλλους κλάδους.

Με τη δουλειά, λοιπόν, σε αυτήν την κατεύθυνση αρχίσαμε να έχουμε αποτελέσματα συσπείρωσης νέων δυνάμεων, με παρουσία στις κινητοποιήσεις και στην καθημερινή δράση.

Οσο εμείς σαν οργάνωση συνολικά δέναμε την πολιτική πρόταση του Κόμματος με τη δράση μας, τόσο ο πυρήνας των επιρροών αλλά και των εργαζομένων που συσπειρώναμε γύρω μας, γινόταν πιο ισχυρός ιδεολογικά, πιο ανθεκτικός στην πίεση της εργοδοσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η συμμετοχή στις γραμμές του ΠΑΜΕ σωματείων που δεν έχουμε κομματικά μέλη, όπως αυτό της «Coca-Cola», το γεγονός ότι ήρθαν μόνοι τους στις γραμμές μας εργαζόμενοι από τον κλάδο της Υγείας και ειδικά της ιδιωτικής κλινικής, αποδεικνύει το κύρος του ΠΑΜΕ και την εμπιστοσύνη απέναντί μας, αλλά κύρια αναδεικνύει τα αποτελέσματα στη δουλειά με βάση τη στρατηγική μας.

Στον κλάδο του τουρισμού καθοριστικό ρόλο στην αποφασιστική στροφή για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος έπαιξε η δημιουργία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Επισιτισμού - Τουρισμού. Η αύξηση κατά 30% των δυνάμεών μας στο σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων ήταν αποτέλεσμα της στοχοπροσηλωμένης δουλειάς των δυνάμεών μας με βάση τη στρατηγική του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ