Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Τραυματίστηκε εργαζόμενος σε πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας»

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας

Σοβαρά τραυματίστηκε προχτές εργαζόμενος που έχει προσληφθεί σε ένα από τα λεγόμενα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», πεντάμηνης διάρκειας, στην Περιφέρεια Αττικής μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αντίρροπον» και ο οποίος εργάζεται στο Κέντρο Διαλογής και Ανακύκλωσης Υλικών του Δήμου Ελευσίνας.

Αυτή είναι η διαδρομή που αναγκάζεται να κάνει ένας άνθρωπος προκειμένου να βρει ένα προσωρινό μεροκάματο και σήμερα αντιμετωπίζει ένα τραυματισμό χωρίς να ξέρει καλά - καλά ποιος είναι ο εργοδότης του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για τον 51χρονο Σπύρο Σεμιτόκολο τον οποίο πάτησε όχημα στα πόδια του και υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι, ενώ φέρει κακώσεις στο δεξί, όπως κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας. Μετά το «ατύχημα» ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως το εργατικό «ατύχημα» δεν είναι τυχαίο, «συνεχώς αυξάνεται ο ρυθμός των εργατικών ατυχημάτων (...) Η μείωση του προσωπικού είναι συνεχής με τις πολιτικές που απαγορεύουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. (...) Ετσι μεγιστοποιείται η εκμετάλλευση, η ζωή μας εκτίθεται όλο και περισσότερο στα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες. Δημιουργείται ευνοϊκό περιβάλλον για την κερδοφορία των εργολάβων που καραδοκούν να αναλάβουν τις υπηρεσίες των Δήμων».

Ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και της ζωής τους τονίζοντας: «Η αδιαφορία μας απέναντι στις συνθήκες που προκαλούν ατυχήματα είναι αδιαφορία απέναντι στην ίδια μας τη ζωή. Η αποφασιστικότητά μας να κάνει καθαρό στη Δημοτική Αρχή ότι ο συνάδελφος θα είναι ο τελευταίος που πάει στο νοσοκομείο αντί να γυρίσει στο σπίτι του. Οτι θα αναλάβει ο Δήμος την τύχη του συναδέλφου και της οικογένειάς του, όσο διάστημα δε θα είναι ικανός να δουλέψει».

  • Τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα 5μηνα προγράμματα απασχόλησης στους Δήμους της Θεσσαλονίκης. Χτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και παράσταση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργιακό «όχι» σε ό,τι απειλεί τη ζωή και την υγεία στους χώρους δουλειάς(2023-01-18 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα για να γυρνάνε σώοι από το μεροκάματο(2023-01-17 00:00:00.0)
Τραυματισμός εργαζόμενου μετά την ανατροπή απορριμματοφόρου(2020-09-02 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την Υγεία στην Ελευσίνα(2019-04-12 00:00:00.0)
Νεκρός εργαζόμενος οδηγός φορτηγού στην εθνική Αθηνών - Λαμίας(2017-08-09 00:00:00.0)
Εργατικό «ατύχημα» στο Δήμο Φυλής(2016-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ