Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πανηγυρίζουν για την τάξη τους

Γρηγοριάδης Κώστας

«Οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, χωρίς να χρειασθούν νέα μέτρα και περικοπές». Αυτά έγραφε προχτές ο αστικός Τύπος σε μια σειρά κύρια άρθρα.

Η «Καθημερινή» επαίρεται για το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε άλλη μια συμφωνία - σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτό, φυσικά, δεν είναι κάτι καινούριο. Το ίδιο κάνει από την πρώτη στιγμή, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τίθεται επικεφαλής της προπαγάνδας για ακόμη μεγαλύτερη επίθεση κατά των εναπομεινάντων δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης και του λαού. Μάλιστα, λέει πως δε χρειάζονται νέα μέτρα. Το ζήτημα, όμως, παραμένει: Ολα τα μέτρα που έπρεπε μέχρι τώρα να ληφθούν, έχουν ληφθεί. Το μόνο που μένει είναι η... εφαρμογή τους! Στο Δημόσιο οι μισθοί έχουν υποστεί συντριβή, ενώ στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει μείνει σύμβαση για σύμβαση που να μην έχει δεχθεί (ή να μην πρόκειται να δεχθεί στο άμεσο μέλλον) ισχυρό χτύπημα.

Οι πανηγυρισμοί της «Καθημερινής» κάθε άλλο παρά αφορούν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που καλούνται να ζήσουν με όλο και λιγότερα χρήματα. Που καλούνται να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους μέσα στην ανεργία και τη φορο-αφαίμαξη. Οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τον αγώνα τους, για έξοδο απ' την ΕΕ και για να πάρουν οι ίδιοι την εξουσία στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ