Κυριακή 16 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ασπίδα» προστασίας απλώνεται γύρω από το «Ρ»

Η «θύελλα» των αντιδράσεων, που πυροδότησε η νέα πολιτική δίωξη σε βάρος του «Ριζοσπάστη», δε λέει να κοπάσει, αντίθετα, μέρα με τη μέρα, πλαταίνει η «ασπίδα» συμπαράστασης και αλληλεγγύης, που αμέσως άπλωσαν γύρω από τον «Ρ» μαζικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις και πλήθος παραγόντων της κοινωνικής, πνευματικής και πολιτικής ζωής του τόπου.

Απαντες καταδικάζουν την ενέργεια του Ε. Γιαννόπουλου να ασκήσει αγωγή εναντίον μιας εφημερίδας, επειδή απλά αποτύπωσε τα γεγονότα, όπως αυτά εξελίχτηκαν μετά τη μήνυση του υπουργού εναντίον του Θ. Κατριβάνου, χαρακτηρίζοντάς την ευθεία βολή εναντίον της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος άσκησης πολιτικής κριτικής. Απ' όλες τις κατευθύνσεις επισημαίνεται πως εγείρεται μείζον ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν την παραίτηση του υπουργού και υπογραμμίζουν την ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Ταυτόχρονα, σημειώνεται η αναγκαιότητα της απόκρουσης τέτοιων ενεργειών, πριν δημιουργήσουν επικίνδυνα τετελεσμένα για την ελευθεροτυπία και για στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Υπενθυμίζουμε πως ο υπουργός επί της Δικαιοσύνης ζητά την αστρονομική αποζημίωση των 500 εκατομμυρίων δραχμών για την αποκατάσταση της τιμής του, επιδιώκοντας και τον οικονομικό στραγγαλισμό της εφημερίδας. Υπενθυμίζουμε ακόμα πως ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Δ. Ρέππας παρείχε πλήρη κάλυψη και στήριξη στις αθλιότητες του Ε. Γιαννόπουλου, γεγονός που επιτρέπει να κάνει λόγο κανείς για κυβερνητικό ολίσθημα, που βαραίνει τις πλάτες συνολικά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ