Κυριακή 16 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιδού τι επιδιώκει ο υπουργός της Δικαιοσύνης

Η παρουσίαση αποσπασμάτων της μήνυσης  του  Ε.Γιαννόπουλου κατά του «Ρ» είναι αποκαλυπτική για τους σκοπούς και τις μεθόδους του

Η αδίστακτη πρακτική του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι γνωστή. Το μέγεθος και τα απύθμενα όριά της, ίσως να είναι ασύλληπτα, να μην τα χωρά ο νους του ανθρώπου. Η μήνυση του εν λόγω υπουργού στο «Ριζοσπάστη», αποκαλύπτει την ανεξάντλητη έκταση της πολιτικής αήθειας ενός ανθρώπου που με την ανοχή και υπόθαλψη της κυβέρνησης και του κόμματός του, νομίζει ότι είναι υπεράνω πάσης κριτικής και σχολιασμού. Νομίζει ότι ο δημόσιος βίος του μπορεί να είναι ανεξέλεγκτος, ή όποιος τον σχολιάζει αρνητικά τόσο χειρότερα γι' αυτόν. Υπάρχει η πολιτική δίωξη ως την εξόντωσή του. Αλλωστε, πριν απ' αυτόν, υπήρξαν και άλλοι διδάξαντες στο παρελθόν τους οποίους, μιμούμενος, ξεπερνά. Θυμίζει εποχές που ως τώρα θεωρούνταν οριστικά ξεπερασμένες όπως αυτή του χυδαίου αντικομμουνισμού της περιόδου του Εμφυλίου, αλλά ο Ε.Γιαννόπουλος φρόντισε να τις επαναφέρει ως δείγμα του τι σημαίνει εκσυγχρονιστική πολιτική. Και για του λόγου το αληθές παρουσιάζουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τον αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό και αντικομμουνιστικό λίβελο, που παρουσιάζεται από τη μήνυση που κατέθεσε κατά του «Ρ», για να φανεί πιο καθαρά το ηθικό και πολιτικό ανάστημα του ίδιου, αλλά και όλων, όσοι στην κυβέρνηση τον ανέχονται και τον στηρίζουν με πρώτο απ' όλους τον Κ.Σημίτη.

Τα πειστήρια στη διάθεσή σας

1.«Οι εγκαλούμενοι - μηνυόμενοι, γράφοντας στο φύλλο της 11.12.1999 (σ.σ. όσα παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Κατριβάνου, δηλαδή) εξαπέλυσαν βρώμικη -προσέξτε- (όπως η γενική πολιτική πρακτική του κόμματός τους κατά πολιτικών αντιπάλων του ΚΚΕ) συκοφαντική επίθεση εκ προθέσεως και κατ' εντολή του καθοδηγητικού οργάνου του ΚΚΕ, τουτέστιν του ΠΓ...»

2. «Την εναντίον μου συκοφαντική επίθεση για την αντιστασιακή μου ιδιότητα εξαπέλυσαν, ιδίως κατά τη μεταφλωράκειον εποχήν της ηθικής τότε και κομματικής του ΚΚΕ παρακμής και του ιδεολογικού και πολιτικού κατήφορου, μετά την προδοσία του λαϊκού κινήματος του Ιουνίου 1989, με τη συγκυβέρνηση, που επιχείρησαν με τη Δεξιά μόνοι και ελεεινοί «πρωτότυποι» σ' όλον τον κόσμο , κατά τον τότε ηθικό και πολιτικό κατήφορο του ΚΚΕ»...

3.«Με βλακώδη ούτοι, δήθεν, επιχειρήματα και με πλαστά, εν γνώσει τους εγκληματικά, κατά τη συνήθειά τους στοιχεία, τα οποία κονταροχτυπιούνται με την κοινή λογική του Λαού, προβάλλονται συκοφαντικώς εναντίον μου, όπως παρακάτω κατά τη χαμερπή ελληνο-κομμουνιστική πρακτική»...

4.«Επίσης... καταχώρησαν οι ίδιοι αισχροί συκοφάντες και ανήθικοι δημοσιογραφικοί παράγοντες της ελεεινότερης μορφής της ελληνικής δημοσιογραφικής και πολιτικής κοινωνίας και τα κάτωθι ψευδή και συκοφαντικά εις βάρος μου με την ελεεινότερη, τουτέστιν, δημοσιογραφική κομμουνιστική πολιτική πρακτική που επεχείρησαν τα μορμολύκεια... Ουτιδανοί τουτέστιν, και πολιτικοί μικρόνοες και κομμουνιστικοί αγύρτες της παρακμής».

5.«Παρά ταύτα ούτοι υιοθέτησαν καταδήλως τη βδελυρή αυτή καταχώριση στην εφημερίδα τους όζουσαν κουκουεδικήν κακοήθεια..» (σ.σ. αναφέρεται στα όσα είπαν ο Θ. Κατριβάνος και ο Β. Κεδίκογλου).

6.«Αυτά και άλλα έγραψαν τα όργανα του ΚΚΕ στο Ριζοσπάστη τους, ουτιδανοί και τιποτένιοι, θλιβερά κατάλοιπα ενός ιστορικού κόμματος της κομμουνιστικής αριστεράς στην κομματική εφημερίδα τους που την κατάντησαν κοινώς φυλλάδα»...

7.«Και όπως αντιμετωπίζοντας τους Κεδίκογλου, τους Κατριβάνους, τους Γλίμηδες, Σωτηρόπουλους και Γιαννίρηδες, Μπογιόπουλους του Ριζοσπάστη που μετά Χαρίλαον Φλωράκην τον γράφουν τα ρετάλια του άλλοτε δοξασμένου ΚΚΕ και τους Κύρτσους του Ελεύθερου Τύπου, τη Λιάνα Κανέλλη και το περιοδικό "Νέμεσις"... για να ντρέπονται σ' όλη τους τη ζωή».

Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα της μήνυσης που δείχνουν το ηθικό-πολιτικό ανάστημα του Ε. Γιαννόπουλου... Τα παραδίδουμε στην κρίση σας.

Οσο για το «Ρ» και το ΚΚΕ θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για τα συμφέροντα των εργαζομένων κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης. Και η τρομοκρατία των διώξεων δεν πρόκειται να μας πτοήσει. Αλλωστε, είμαστε μαθημένοι από την υπερογδοντάχρονη ιστορία του Κόμματος και της εφημερίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ