Κυριακή 16 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τακτική Γιαννόπουλου
Μνημείο αντιδημοκρατικής κατρακύλας

Η κυβερνητική πολιτική ανέχεται, υποθάλπτει και στηρίζει την αδίστακτη πρακτική του υπουργού Δικαιοσύνης

H επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Ε.Γιαννόπουλου στο «Ριζοσπάστη» είναι αποκαλυπτική ως προς την ουσία και τους σκοπούς που αυτή υπηρετεί. Το γεγονός ότι ένα δημόσιο πολιτικό πρόσωπο, που ασκεί εξουσία και μάλιστα ο πολιτικός προϊστάμενος των δικαστών καταφεύγει στη Δικαιοσύνη για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα, με πολύμορφο περιεχόμενο, είναι πλέον φανερό. Αντικειμενικά δημιουργεί συνειρμούς όχι τόσο και μόνο ως προς την εκμετάλλευση της ιδιότητάς του, που του δίνει την ισχύ της συγκεκριμένης πολιτικής εξουσίας και την οποία ασκεί ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους, (δεν έχει μηνύσει μόνο το «Ριζοσπάστη», αλλά και για την πολιτική σκοπιμότητα της ενέργειάς του. Είναι γεγονός ότι η ίδια η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση δημιουργεί και τις συνθήκες επώασης φαινομένων του σύγχρονου κόσμου του «ΠΑΣΟΚικά πλασμένου» στην Ελλάδα, μέρος του οποίου αποτελεί και ο υπουργός της Δικαιοσύνης. Ολα αυτά αποκαλύπτονται, εκτός των όσων μέχρι τώρα έχει εκστομίσει δημοσίως ενάντια στο ΚΚΕ και το «Ριζοσπάστη» ο Ε.Γιαννόπουλος και, από το ίδιο το περιεχόμενο της μήνυσης που κατέθεσε ενάντια στην εφημερίδα μας.

Η δημοκρατία, την οποία καυχιέται ότι προάγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Κ.Σημίτης στην ελληνική κοινωνία διανθίζεται από την αήθη, υβριστική, αντιδημοκρατική πρακτική του Ε. Γιαννόπουλου. Από την ταχτική της φίμωσης όσων δε συνάδουν ή δεν ανέχονται την πραγματικότητα που διαμορφώνει αυτή η πολιτική. Με την επιχείρηση χειραγώγησης του Τύπου, περιορισμού της ελευθερίας και της άσκησης πολιτικής κριτικής, και του σχολιασμού. Η τακτική Γιαννόπουλου έχει την ανοχή, στήριξη, ενθάρρυνση συνολικά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Κ. Σημίτης, είναι συνένοχος στην κατρακύλα του φαινομενικά ιδιόρρυθμου υπουργού του, προφανώς θεωρώντας ότι βολεύουν την κυβέρνηση οι αθλιότητες του συγκεκριμένου υπουργού της. Βεβαίως, δεν είναι πρώτη φορά που αποκαλύπτεται η εκτράχυνση του συγκεκριμένου υπουργού, αλλά τα όρια του κατήφορου στον οποίο πορεύεται και που η κυβέρνηση δεν ανακόπτει, αποδεικνύουν ότι μπροστά στην επιβολή αυτών που πρεσβεύουν, φτάνουν να γίνονται αδίστακτοι ενάντια στην εφημερίδα και το Κόμμα που υπηρετεί, για πάνω από 80 χρόνια, ηθικές αξίες και ιδανικά ενός λαού, τα οποία όχι μόνο δε σέβονται αλλά καταπατούν ασύστολα.

Η μήνυση του υπουργού Δικαιοσύνης κατά του «Ρ», αποτελεί ένα πραγματικό μνημείο αντιδημοκρατικής χυδαιότητας, αντικομμουνιστικού παραληρήματος και πολιτικού θράσους. Πηγαίνει την ιστορία αυτού του λαού, αυτού του τόπου, πολλά χρόνια πίσω, σε μαύρες εποχές, τότε που όλα «τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά». Αυτές τις εποχές αναπολεί φαίνεται και ο Ε.Γιαννόπουλος.

Ακόμα πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά, ο ελληνικός λαός, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές προτιμήσεις, ανεξάρτητα από κομματικές εντάξεις, θα καταδικάσει τέτοιες πρακτικές, που φέρνουν το αντιδραστικό παρελθόν ως εφιάλτη για το μέλλον που χαράζουν. Αυτό το μέλλον που μπορεί να αναστρέψει από την πορεία που η κυβέρνηση το οδηγεί, η κοινωνικοπολιτική συσπείρωση αντίστασης και καταδίκης πρακτικών, όπως αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης και της κυβέρνησής του.


Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ