Κυριακή 16 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βασιλική Αράπη - Καραγιάννη
Προκαλεί την οργή της πλειοψηφίας των πολιτών

Η βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Βασιλική Αράπη - Καραγιάννη για την αγωγή και μήνυση του Ε. Γιαννόπουλου εναντίον της εφημερίδας δήλωσε στο «Ρ»: «Με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ε. Γιαννόπουλος προς την εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου για το ολίσθημα του κ. υπουργού, που προσβάλλει τους θεσμούς και προκαλεί την οργή της πλειοψηφίας των πολιτών».

Και συνέχισε η βουλευτής: «Είναι γνωστό το αντιδημοκρατικό ύφος και ήθος του κ. υπουργού, θύμα του οποίου έχω πέσει και εγώ ως βουλευτής, στα πλαίσια κοινοβουλευτικού διαλόγου κατά την επεξεργασία νομοσχεδίου για τη Δικαιοσύνη. Γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις παρισταμένων βουλευτών. Θέλω να πιστεύω ότι τέτοιες σκαιώδεις συμπεριφορές, με προσφυγή στα ποινικά δικαστήρια των θεσμικών οργάνων της πολιτείας, όπως είναι ο "τύπος", που συνδέονται με την "πράξη νομοθετικού περιεχομένου" για την παιδεία, που πρόσφατα μας θύμισε περασμένες εποχές και είχαν στόχο τη φίμωση του δημοκρατικού μαθητικού κινήματος, θα είναι και οι τελευταίες που διατυπώνονται από το στέλεχος αυτής της κυβέρνησης. Στέλεχος που επικαλείται τις περγαμηνές της Εθνικής Αντίστασης, προκειμένου να αποκρύψει την αντιδημοκρατική του συμπεριφορά».

Και κατέληξε: «Ως βουλευτής και εκπαιδευτικός έχω χρέος να υπερασπιστώ τη σωστή λειτουργία των θεσμών της δημοκρατίας που με τόσους αγώνες το λαϊκό κίνημα έχει θεσπίσει, και οι ίδιοι δυστυχώς πλήττονται μέσω της ακραίας και αντιδημοκρατικής προσφυγής του κ. υπουργού στα ποινικά δικαστήρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ