Πέμπτη 13 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο. Η συζήτηση συνεχίζεται σήμερα. Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου. Από τους εργαζομένους αυτών των φορέων, θα απολυθούν εκείνοι που είναι σε ΝΠΙΔ και έχουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Οσοι είναι σε ΝΠΔΔ θα μπουν σε διαθεσιμότητα και μετά στο πρόγραμμα της «κινητικότητας».

Προβλέπεται ακόμα ποσόστωση στην αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων, σύμφωνα με την οποία ο διευθυντής μιας υπηρεσίας υποχρεωτικά θα αξιολογήσει με 9 - 10 μόνο το 25% του προσωπικού, με 7 - 8 το 60%, ενώ το 15% που θα αξιολογηθεί με 6 και κάτω θα βρεθεί στο δρόμο. Τέλος, εισάγεται ρύθμιση για επανεξέταση και επαναξιολόγηση συνολικά των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έγιναν αορίστου, προαναγγέλλοντας και εδώ πογκρόμ απολύσεων.

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε δυο τροπολογίες: Η πρώτη τροπολογία αφορά τη διασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απειλούνται με απόλυση. Η δεύτερη αφορά την απαγόρευση κατασχέσεων και άλλων μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των ασφαλισμένων στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων, στον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ, που αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και την κατάργηση των νόμων που επιβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στους νέους ασφαλισμένους.

Παρά το γεγονός ότι οι δυο αυτές τροπολογίες είναι κατατεθειμένες εδώ και μέρες, ενώ η μία από αυτές καταργεί στην ουσία το νομοθέτημα της κυβέρνησης, με το οποίο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι διαφωνούν, κανένας από τους βουλευτές τους που πήραν χτες το λόγο στη Βουλή δεν έκανε την παραμικρή αναφορά. Στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, παρενέβη η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία της. Επίσης, ρεπορτάζ από τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΚΚΕ και τις ομιλίες εκπροσώπων των άλλων κομμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μετατραπεί σε πλήρη απασχόληση η εκ περιτροπής εργασία εργαζομένων στους ΟΤΑ (2021-01-29 00:00:00.0)
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών (2018-11-13 00:00:00.0)
Τροπολογία από το ΚΚΕ για τις «διαθεσιμότητες» (2014-12-23 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις του ΚΚΕ (2014-09-27 00:00:00.0)
Πολυνομοσχέδιο - οδοστρωτήρας για τους εργαζόμενους (2013-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ