Τρίτη 29 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Φέρνουν νέα προνόμια για τις επιχειρήσεις

Νέα προνόμια για τις επιχειρήσεις προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, μεταφέροντας την εικόνα από την ημερίδα «Η Ευρώπη που θέλουν οι επιχειρήσεις», που έγινε στο Παρίσι από τη MEDEF, τη μεγαλύτερη ένωση γαλλικών επιχειρήσεων (εκπροσωπεί πάνω από 800.000 εταιρείες).

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ε. Λέτα, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζισκάρ Ντ' Εστέν κ.ά. Ο Δ. Κούρκουλας ήταν ο κεντρικός ομιλητής εκπροσωπώντας την Ελληνική Προεδρία το τρέχον εξάμηνο στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» είπε χαρακτηριστικά: «Η Ευρώπη πρέπει να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει και να είναι και αποδοτική και ανταγωνιστική στον παγκόσμιο ανταγωνισμό (...) Αρα πρέπει να παίξουμε με όρους διεθνούς ανταγωνισμού και παγκοσμιοποίησης. Αυτό δημιουργεί και ορισμένες αρνητικές παρενέργειες, γι' αυτό ακριβώς υπάρχει το κοινωνικό κράτος για να μπορέσει αυτά να τα απαλύνει. Αλλά προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να υπάρχει ανταγωνιστικότητα. Αρα να δημιουργηθεί ένα πιο φιλικό περιβάλλον προς το επιχειρείν», πρόσθεσε, αναπαράγοντας τα προτάγματα των μονοπωλίων, υποδηλώνοντας νέα αντεργατικά μέτρα με κατάργηση δικαιωμάτων και καταβαράθρωση μισθών, τάζοντας παράλληλα ένα δίχτυ διαχείρισης της ακραίας και σχετικής φτώχειας προς απορρόφηση κοινωνικών κραδασμών.

«Χρειάζεται παραγωγή πλούτου και αυτό κυρίως γίνεται σήμερα με τις επιχειρήσεις», συνέχισε ο Κούρκουλας, προβάλλοντας στο κεφάλαιο την αποφασιστικότητά τους να επιβάλουν κάθε μέτρο ενίσχυσης της κερδοφορίας του.

«Αναφέρθηκε επανειλημμένα στην ημερίδα από διάφορους ομιλητές το πρόβλημα της υπερβολικής φορολόγησης των επιχειρήσεων και της επιβάρυνσης, η οποία δεν τους επιτρέπει να λειτουργήσουν στο διεθνή ανταγωνισμό αποδοτικά (...) Μπορεί και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Η χρυσή τομή μεταξύ της φορολόγησης, αλλά και της ανταγωνιστικότητας», συμπλήρωσε προδιαγράφοντας νέες φοροαπαλλαγές και εισφοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο.

Θυμίζουμε ότι μιλώντας στην ημερίδα ο Δ. Κούρκουλας έταξε στους επιχειρηματίες φτηνά δάνεια και φτηνά καύσιμα για όλες τις επιχειρήσεις παντού στην ΕΕ, ενώ παρέθεσε σειρά από προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ που εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ