Τρίτη 29 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Μαζί στον αγώνα για μόνιμη σταθερή εργασία

Με εργαζόμενους στα 5μηνα της Περιφέρειας μίλησε, χτες, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και ομιλιών είχε τις προηγούμενες μέρες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Χτες το πρωί, μίλησε σε δεκάδες εργαζόμενους των 5μηνων προγραμμάτων της Περιφέρειας που δουλεύουν στο Πεδίον του Αρεως. Στη συγκέντρωση των εργαζομένων, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε: «Σαράντα χιλιάδες εργαζόμενοι στα 5μηνα προγράμματα απολύονται αυτές τις μέρες που η εργατική τάξη ετοιμάζεται να τιμήσει την 1η Μάη. Είναι οι χιλιάδες αναλώσιμοι εργαζόμενοι που θεωρούνται "ωφελούμενοι" από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Είναι μία από τις συνταγές διαχείρισης και ανακύκλωσης των ανέργων, που οι υποψήφιοι δήμαρχοι κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλουν να χρησιμοποιήσουν τσακίζοντας το παρόν και το μέλλον χιλιάδων νέων ανθρώπων.

Η εγκατάλειψη του πάρκου, παρά τα εκατομμύρια που δόθηκαν για την ανάπλασή του, αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι δουλεύουν μόλις τρεις μόνιμοι εργαζόμενοι για τη συντήρησή του. Αυτό το καθεστώς θα γενικευτεί σε κρίσιμους τομείς λειτουργίας των περιφερειών και των δήμων. Τα βήματα οργάνωσης των εργαζομένων στα 5μηνα, που στηρίχθηκαν από το ΠΑΜΕ, πρέπει να γενικευτούν, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία. Σε αυτόν τον αγώνα θα έχετε μαζί σας τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ, που κατάγγειλαν τον ευρωενωσίτικο μεσαίωνα των προγραμμάτων και στήριξαν τις διεκδικήσεις σας για να θεωρείστε εργαζόμενοι».

Αγωνιζόμαστε να πάρει ανάσα η λαϊκή πλειοψηφία που έχει γονατίσει

Το Σαββατοκύριακο, ο Νίκος Σοφιανός συνομίλησε με εκατοντάδες κατοίκους, εργαζόμενους και ανέργους, καταστηματάρχες και επαγγελματίες στη Λαμπρινή, στα Ανω Πατήσια, στα Θυμαράκια και την περιοχή Ελληνορώσων.

Κατά τη διάρκεια των περιοδειών και ομιλιών που πραγματοποίησε μαζί με υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους κυριάρχησε η συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης των δημοτικών υπηρεσιών σε κρίσιμους τομείς της λειτουργίας του δήμου.

Ο Ν. Σοφιανός μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εμείς δεν κάνουμε εξαγγελίες. Αυτά που λέμε και διεκδικούμε, τα παλέψαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αγωνιζόμαστε για να πάρει ανάσα η λαϊκή πλειοψηφία που σήμερα έχει γονατίσει, να διεκδικήσουμε τους ελάχιστους ακόμη ελεύθερους χώρους με δυναμική λαϊκή κινητοποίηση, να στηρίξουμε τις κοινωνικές δομές και τα συνεργεία του δήμου, κόντρα στην ιδιωτικοποίηση, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η καθημερινή διαχείριση του δήμου. Επιμένουμε ότι εφόσον υπάρχει αυτή η κρίση, που τσακίζει όχι μόνο το εισόδημα αλλά και το ηθικό του κόσμου, πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Να πούμε ξεκάθαρα ποιος φταίει που φτάσαμε εδώ, να αναδείξουμε πώς γίνεται σήμερα στην Ελλάδα να συνυπάρχουν οι οκτώ χιλιάδες Ελληνες εκατομμυριούχοι με τα εκατομμύρια των φτωχών και των ανέργων. Να αναδείξουμε τις ευθύνες για το μάντρωμα της Ελλάδας στην ΕΕ και στην οικονομία του κεφαλαίου, που όλα τα άλλα κόμματα την θεωρούν μονόδρομο και δεν μπορούν να κρύψουν ότι αυτό που ζούμε έχει τη σφραγίδα αυτών των επιλογών. Σε αυτό το πλαίσιο δίνουμε τη μάχη για την καθημερινότητα, και για μια άλλη προοπτική».

Παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων του Ασυρμάτου

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής Ασυρμάτου μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας και εκ νέου υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Στέλιο Λάμπρου έγινε χτες στο γραφείο της αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Ν. Σπυροπούλου, για τα προβλήματα από τη χρόνια απουσία σύνδεσης της περιοχής με το αποχετευτικό δίκτυο και την καθυστέρηση έναρξης των έργων. Αποτέλεσμα ήταν οι υπερχειλίσεις των βόθρων που οδήγησαν σε έντονες αντιδράσεις των κατοίκων τις προηγούμενες μέρες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε για άμεσα μέτρα απορρόφησης των λυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ