Παρασκευή 18 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στους δαιδάλους των ελλείψεων

Ο «Ευαγγελισμός» βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο της ενημέρωσης, λόγω της μεταφοράς του τραυματία Νίκου Μαζιώτη. Χτες και προχτές, οι τηλεθεατές έβλεπαν άλλου τύπου ουρές: Των αστυνομικών με τις στολές, αλλά και με πολιτικά.

Πίσω όμως από αυτή την εικόνα, το αποδεκατισμένο, απ' τις ελλείψεις, προσωπικό έδινε και πάλι την ίδια καθημερινή μάχη: Ν' αρχίσει τη μέρα της μεταφοράς του τραυματία (δηλαδή προχτές) τη λεγόμενη μεγάλη εφημερία, όπου θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τις εκρηκτικές ανάγκες των ασθενών του Λεκανοπεδίου. Ομως απ' τα 14 κρεβάτια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) λειτουργούν μόνο τα εφτά και αυτά ήταν γεμάτα πριν την έναρξη της εφημερίας. Και η αγωνία των γιατρών: «Τι θα γίνουν τα έκτακτα - πρωτίστως καρδιαγγειακά - περιστατικά που θα χρειαστούν ΜΑΦ;». Επίσης, απ' τα 30 κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λειτουργούν μόνο τα μισά και αυτά εκείνη τη μέρα ήταν γεμάτα, με αποτέλεσμα διασωληνωμένος ασθενής να μη βρίσκει κρεβάτι.

Η βασική αιτία είναι οι ελλείψεις προσωπικού, σε συνδυασμό με τις απολυμάνσεις που πρέπει να γίνουν αυτήν την περίοδο. Και σε αυτούς τους δαιδάλους των ελλείψεων ανθίζουν και τα μπουμπούκια των οικονομικών εκβιασμών με τα φακελάκια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ