Παρασκευή 18 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
«Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, έξω από τη Γάζα οι Ισραηλινοί»

Πλήθος εργαζομένων διαδήλωσε την αλληλεγγύη του στους Παλαιστινίους, καταδικάζοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που απειλούν όλους τους λαούς της περιοχής

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Με το σύνθημα «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», πλήθος διαδηλωτών πορεύτηκαν χτες στην Ισραηλινή Πρεσβεία, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε στην Αθήνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Παρόντες στην πορεία πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, ενώ παρών ήταν και ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι.

Στην ομιλία του ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, ότι διαδηλώνουμε και απαιτούμε να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Να σταματήσουν οι εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων που συνεχίζονται για δέκατη μέρα.

Αυτή η σφαγή, σημείωσε, πρέπει να σταματήσει, μπορεί να σταματήσει με τη μαζική καταδίκη και κινητοποίηση των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Και συμπλήρωσε: Ενώνουμε τη φωνή μας με τις διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 50 κομμουνιστικά κόμματα πρωτοστατούμε σε αυτήν την προσπάθεια. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης. Καταγγέλλουμε τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Χωρίς τη δική τους στήριξη, ανοχή και κάλυψη δε θα μπορούσαν να γίνουν αυτά τα εγκλήματα. Οι ΗΠΑ, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα, ενισχύουν επιπλέον το Ισραήλ χρηματοδοτώντας την ισραηλινή αντιπυραυλική ομπρέλα Σιδερένιος Στόλος. Την ίδια στιγμή, η ΕΕ αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό, οικονομικό, πολιτικό επίπεδο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καταλήγοντας, ο Γ. Πρωτούλης τόνισε: Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ. Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις. Να γκρεμιστεί το τείχος διαχωρισμού, να σταματήσουν οι εποικισμοί, να γυρίσουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους. Να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Λίγο μετά από τις εφτά, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από το σταθμό του μετρό της Πανόρμου προς την Ισραηλινή Πρεσβεία. Με συνθήματα, όπως «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, έξω από τη Γάζα οι Ισραηλινοί», «αλληλεγγύη στην πάλη των λαών», «κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέχρι την Πρεσβεία του Ισραήλ.

Εξω από την Πρεσβεία, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σε παρέμβασή του, τόνισε ότι το Ισραήλ έχει πλάτες από ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Τους λέμε, σημείωσε, ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε ούτε σφαγές, ούτε κατοχή. Συμπλήρωσε ότι προχτές το Ευρωκοινοβούλιο με ένα κατάπτυστο ψήφισμά του αθωώνει αυτούς που βομβαρδίζουν και καταδικάζει το λαό της Παλαιστίνης. Κάλεσε να δυναμώσει η πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς για να παρθούν ψηφίσματα καταδίκης του Ισραήλ και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Στη Θεσσαλονίκη

Την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης που δίνει υπεράνθρωπη μάχη ενάντια στο θάνατο που σκορπούν τα ισραηλινά βομβαρδιστικά, διαδήλωσε χτες βράδυ και ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε μαζικά στο συλλαλητήριο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου χαιρέτισε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης Σούτκι Ασόκι, ενώ κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το αμερικανικό προξενείο. Με τα πανό και τα συνθήματα ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν ότι «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «ΝΑΤΟ - Ισραήλ δολοφονούν, κυβέρνηση - ΕΕ χειροκροτούν» και απαίτησαν «λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Αγωνιστική παρέμβαση οργάνωσαν την Τετάρτη το βράδυ οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στο Βόλο. Ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό στον κυματοθραύστη απαιτώντας «να σταματήσει τώρα η σφαγή στην Παλαιστίνη» και έκαναν εξόρμηση με την Κοινή Ανακοίνωση που μέχρι σήμερα υπογράφουν σχεδόν 50 Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα απ' όλο τον κόσμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους 173 οι νεκροί Παλαιστίνιοι μέσα σε έναν μήνα (2023-11-08 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης (2009-01-10 00:00:00.0)
Αμεση και δυναμική απάντηση στην εγκληματική επιδρομή του Ισραήλ (2009-01-01 00:00:00.0)
Την Τρίτη διαδηλώνουμε ενάντια στην ισραηλινή βαρβαρότητα (2006-07-23 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο για το Παλαιστινιακό (2002-02-22 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο (2000-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ