Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιμπεριαλιστικά «παιγνίδια»

Βέβαια, το προαναφερόμενο γεγονός, δεν είναι το μοναδικό στη γειτονική χώρα. Πριν καλά καλά καταλαγιάσει ο θόρυβος με τον Ρίτσαρντ Γκρίφιθ, ένα νέο σκάνδαλο συγκλονίζει ακόμη και την κυβέρνηση της χώρας. Οι αρχηγοί των δυο αλβανικών κομμάτων -τα οποία συμμετέχουν και στην κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»- πήραν μέρος σε μυστική σύσκεψη -κάπου στο Κοσσυφοπέδιο- με τον ηγέτη του αποκαλούμενου Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού («UCK») και προχώρησαν σε σύναψη μυστικής συμφωνίας μαζί του, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η παροχή αμνηστίας στους αυτονομιστές αντάρτες και του δικαιώματος βέτο, σε ό,τι αφορά την αλβανική μειονότητα, με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός. Και το πιο σοβαρό: όλ' αυτά έγιναν με την καθοδήγηση του Ρόμπερτ Φρόουικ, Αμερικανού διπλωμάτη και υπεύθυνου του ΟΑΣΕ στα Σκόπια, που παραβρέθηκε, μάλιστα, και στη συνάντηση.

Η ενέργεια του Φρόουικ προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία καταδίκασε τις προσπάθειες νομιμοποίησης των ανταρτών, με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, ενώ κάλεσε και τα δυο αλβανικά κόμματα να απορρίψουν τη συμφωνία.

Οπως καταλαβαίνετε, για μια ακόμη φορά, οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις ξεδιπλώνουν τα εγκληματικά τους «παιγνίδια», πάνω στις πλάτες του λαού της γειτονικής μας χώρας, αλλά και σε βάρος της πολύπαθης ειρήνης και ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ