Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τρομοκρα-CIA» εν δράσει!

«

Ο κύβος ερρίφθη», λοιπόν. Οι «σερίφηδες» του πλανήτη, υποδυόμενοι τους «αντιτρομοκράτες», πατούν πόδι στην Ελλάδα έχοντας πια εξασφαλισμένο και όλο εκείνο το νομικό και πολιτικό οπλοστάσιο που θα τους επιτρέπει να αλωνίζουν στην επικράτεια και με το νόμο! Πρόκειται για το νόμο του κ. Σημίτη. Πρόκειται για το νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για τον «τρομονόμο», που προώθησε στη Βουλή ο κ. Σταθόπουλος.

***

Οι ΗΠΑ, έχοντας δεδομένες τις υπογραφές του κ. Σημίτη, μπορούν πλέον να δρουν στο εσωτερικό της χώρας ενεργώντας κατά του «τρομοκράτη» ελληνικού λαού! Γιατί - είναι πασίγνωστο - αυτόν θεωρούν «τρομοκράτη» οι ΗΠΑ. Τον ελληνικό λαό! Το λαό που σύμφωνα με τη «νέα τάξη» είναι «ένοχος» επειδή έχει μια «τρομοκρατική» - κατά τους Αμερικανούς - ... παραξενιά: Να διαδηλώνει και να καίει τη σημαία του ΝΑΤΟ έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Η αξιοποίηση της τρομοκρατίας, ως πρόσχημα, από τις ΗΠΑ για την εκδήλωση των ωμών επεμβάσεών τους στην πολιτική και κοινωνική ζωή ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών, είναι μια παλιά τακτική τους. Οι Αμερικανοί θεωρούν «δικαίωμά» τους να επεμβαίνουν στα εσωτερικά τρίτων χωρών. Εκείνο που δε γνωρίζαμε είναι ότι αυτό το «δικαίωμα» τους το αναγνωρίζει το ΠΑΣΟΚ και δημοσίως! «Δικαίωμά τους να το θέτουν» (!), απάντησε προχτές ο κ. Σκανδαλίδης, όταν, εξερχόμενος από το Μαξίμου, ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έθεσε το θέμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, στον Γ. Παπανδρέου, που βρέθηκε στις ΗΠΑ... «Δικαίωμά τους», λοιπόν!

Ως εκ τούτου - και με την άδεια του ΠΑΣΟΚ - σε ό,τι αφορά στη δράση των ΗΠΑ για την προσαρμογή των εσωτερικού νομικού καθεστώτος της Ελλάδας στα μέτρα τους, η στόχευση είναι σαφής: Η προώθηση, από τη μια μεριά, του «τρομονόμου», η υπογραφή, από την άλλη, του «αντιτρομοκρατικού πρωτοκόλλου» αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, όπως και η ελληνοαμερικανική συμφωνία «δικαστικής συνδρομής», αποτελούν ένα σιδερόφραχτο τείχος πίσω από το οποίο επιχειρείται να περικλειστούν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

***

Πίσω από τις δήθεν αντιτρομοκρατικές συμφωνίες και τους «τρομονόμους», χτίζεται, λοιπόν, ένας σύγχρονος «φασισμός» με απόλυτη νομιμοποίηση:

  • Η δράση των πρακτόρων της «17 Ν» και η προθυμία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να ενδώσουν σαν έτοιμοι από καιρό στις αμερικανικές πιέσεις οδηγούν στη συγκρότηση από τους Αμερικανούς μιας «παρα-αστυνομίας» επί ελληνικού εδάφους, που θα μπορεί να ελέγχει, να συλλαμβάνει, να ανακρίνει και να καταδικάζει τους πάντες και τα πάντα.
  • Δίνεται η δυνατότητα στους Αμερικανούς να εποπτεύουν, να φακελώνουν και να διώκουν όποιον μέσα στο ελληνικό έδαφος δε «συμμορφώνεται» με τις εντολές τους.
  • Με τον «τρομονόμο» και με τη νομικά επικυρωμένη κρατική τρομοκρατία νομιμοποιείται ο περιορισμός έως και η απαγόρευση του δικαιώματος του λαϊκού κινήματος να εκφράζει τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα και να παλεύει για αυτά.

Ως προς το τελευταίο δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε την απαγόρευση της διαδήλωσης κατά του Κλίντον και τη μετατροπή της Αθήνας σε μια πόλη που τέθηκε σε κατάσταση κατοχής από τους πράκτορες της CΙΑ σε συνεργασία με τα εγχώρια τσιράκια τους, γνωστά και ως Αμερικανοτσολιάδες...

***

Αξίζει να το επαναλάβουμε: Για τα τρομοκρατικά «κόλπα» που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν στη χώρα μας οι Αμερικανοί (οι «προϊστάμενοι» δηλαδή της «17 Νοέμβρη») έχουν εξασφαλίσει τις υπογραφές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οι ρυθμίσεις του «τρομονόμου», που έρχονται να κατακρεουργήσουν ατομικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα, μεθοδεύονταν από πέρσι. Η δολοφονία, δε, από τη «17 Ν» του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου «άναψε το πράσινο φως» για την προώθηση των δρακόντειων διατάξεων.

Με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, στο πλαίσιο του «τρομονόμου» έχουμε κάτι πρωτοφανές:

Η αρχή που έλεγε ότι όλοι είναι αθώοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου καταργείται και στη θέση της επιβάλλεται ο νόμος της «νέας τάξης». Τώρα πλέον επιβάλλεται η αρχή που λέει πως όλοι είναι ένοχοι (!), και μόνο μία πιθανότητα έχουν να αποδείξουν ότι είναι αθώοι. Ποια; Να έχουν προηγουμένως αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντες...

***

Η κυβέρνηση με τον «τρομονόμο» κάνει το μεγάλο βήμα στον αυταρχισμό. Προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των μεθόδων τρομοκράτησης του λαού, με άλλοθι τα... «αντιτρομοκρατικά» κόλπα.

Η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα μέσω του «τρομονόμου» στις δυνάμεις καταστολής να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Με τις ρυθμίσεις της, μεταξύ άλλων,

α) παύουν να ισχύουν ακόμα και αυτές οι τυπικές διατάξεις για το απόρρητο των επικοινωνιών και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών,

β) δίνεται η δυνατότητα για τη λειτουργία εκτεταμένων κυκλωμάτων και μηχανισμών παρακολούθησης των «υπόπτων»,

γ) παρέχεται η ευχέρεια στις δυνάμεις καταστολής να προβαίνουν ακόμα και σε εισοδισμό στις λεγόμενες εγκληματικές οργανώσεις, όπου βεβαίως ως εγκληματική οργάνωση θα νοείται ό,τι προαιρείται το καλό μας κράτος με τον καλό του «τρομονόμο»,

δ) επιχειρείται η εισβολή των κατασταλτικών μηχανισμών ακόμα και στο DNA (!) του ελληνικού λαού,

ε) ακυρώνεται η έννοια των λαϊκών δικαστών μέσα από τη θέσπιση «ειδικών δικαστηρίων»,

στ) νομιμοποιείται ο χαφιεδισμός μέσα από την κατάργηση της αρχής που λέει «ένοχος ένοχο ου ποιεί».

Είναι προφανές ότι ένας νέος χαλκάς ανελευθερίας σμιλεύεται εναντίον των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι εκείνων που χρόνια τώρα πιέζουν για να υπαχθεί το εσωτερικό ελληνικό δίκαιο υπό τη δικαιοδοσία τους.

Ομως, μια τέτοια εξέλιξη δεν έχει καμία σχέση με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Το έχουμε ξαναπεί και θα το επαναλαμβάνουμε: Αν ήθελαν να πιάσουν τους τρομοκράτες, θα ερευνούσαν τις διασυνδέσεις της αμερικανικής πρεσβείας και τις δραστηριότητες του εκάστοτε Αμερικανού αξιωματούχου εδώ στη χώρα μας καθώς επίσης και άλλων μυστικών υπηρεσιών που διασυνδέονται με την αμερικανική πολιτική. Εκεί βρίσκεται η άκρη του νήματος στην υπόθεση τρομοκρατία: Στην αμερικανική πρεσβεία, στις μυστικές υπηρεσίες και στους μηχανισμούς που εκτρέφει και συντηρεί η CΙΑ στην Ελλάδα.

***

Ομως, τους κυρίους του ΠΑΣΟΚ και τους υπερατλαντικούς συμμάχους τους δεν τους ενδιαφέρει η τρομοκρατία.

Την τρομοκρατία την αξιοποιούν, τη χρησιμοποιούν και την επικαλούνται για ένα και μοναδικό λόγο. Για να επιβάλουν στην Ελλάδα το καθεστώς του «Φαρ Ουέστ» με τους κυνηγούς κεφαλών της «νέας τάξης» να αλωνίζουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Την τρομοκρατία την επικαλούνται για έναν και μοναδικό λόγο:

Ως άλλοθι για να πατάξουν, όχι αυτούς που σχετίζονται με την τρομοκρατία και βρίσκονται μέσα στην αμερικανική πρεσβεία, αλλά αυτούς που διαδηλώνουν κατά χιλιάδες έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Ο στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν το λαό. Γι' αυτό ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακυρώσει στην πράξη και με κάθε τρόπο τις διατάξεις αυτού του εκτρώματος που φέρει την υπογραφή του κ. Σημίτη και που στην ουσία αποτελεί ένα ακόμα «ευχαριστούμε» του κ. πρωθυπουργού προς τις ΗΠΑ. Ο ελληνικός λαός έναν δρόμο και μια επιλογή έχει: Να αναπτύξει τη μαζική πάλη του σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή δημοκρατική κατεύθυνση, να εντείνει την επαγρύπνηση και την περιφρούρηση των αγώνων του, να δυναμώσει την ενότητά του, την αντίσταση και την αντεπίθεσή του κατά των - ντόπιων και υπερατλαντικών - επίδοξων «τρομοκρατών» του!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ