Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΧΙ» ΣΤΗ ΝΑΡΚΩ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Στο επίκεντρο η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ για τα ναρκωτικά

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Η πολιτική ενάντια στα ναρκωτικά πρέπει να έχει ως κυρίαρχο στοιχείο της την πρόληψη, τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ και καλεί το λαό και τη νεολαία να απορρίψουν τη ναρκω-πρόταση των βουλευτών του ΣΥΝ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να παλέψουν για τα δικαιώματα που εξασφαλίζουν μια δημιουργική ζωή.

Το ΚΚΕ καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων, στους οποίους το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει εκπαίδευση και εργασία. Επίσης, προτείνει συγκεκριμένες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, που προβλέπουν βαριές ποινές στους εμπόρους των ναρκωτικών αλλά και ειδική μέριμνα για τους χρήστες, ώστε να μην κλείνονται στις κοινές φυλακές μαζί με ποινικούς κρατούμενους ή σε ψυχιατρεία.

Η λύση του προβλήματος των ναρκωτικών βρίσκεται στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, για μια ζωή με δικαιώματα, δημιουργική. Βρίσκεται στη χάραξη μιας πολιτικής, που κυρίαρχο στοιχείο της θα έχει την πρόληψη σε συνδυασμό με τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη.


ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ