Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μπαράζ εκδηλώσεων

Από παλιότερη αντιΝΑΤΟική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Από παλιότερη αντιΝΑΤΟική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη
«Στο πόδι» και αυτό το Σαββατοκύριακό θα βρεθούν οι φιλειρηνικοί πολίτες της Μακεδονίας και Θράκης με πορείες, συγκεντρώσεις και άλλες αντιπολεμικές εκδηλώσεις.

Οι φιλειρηνικοί πολίτες του νομού Σερρών δίνουν σήμερα το δυναμικό τους «παρών» στην πύλη του στρατοπέδου «Εμμ. Παππά» στην πόλη των Σερρών από όπου στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει πορεία ειρήνης, που θα καταλήξει στο κέντρο των Σερρών. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Ν. Σερρών και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και γίνονται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μάης 2001, μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης». Μετά την πορεία ειρήνης θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας αντιπολεμική συγκέντρωση με ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Κυριακή με το συμβολικό αποκλεισμό από φίλους της ειρήνης της «Φωνής της Αμερικής» στο Εράσμιο της Ξάνθης. Οι διαδηλωτές θα διαμαρτυρηθούν για την παραμονή του προπαγανδιστικού σταθμού του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη χώρα μας, απαιτώντας το κλείσιμό του. Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι οι Επιτροπές Ειρήνης και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής, ενώ οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις θα φθάσουν με κάθε μεταφορικό μέσο από πόλεις και χωριά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στις 5.30 το απόγευμα θα γίνει η εκκίνηση της πορείας από το Εράσμιο της Ξάνθης προς τη «Φωνή της Αμερικής», όπου οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση πολίτες θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία και δράση στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή, του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών βάσεων. Στη συνέχεια με αυτοκινητοπομπή οι συγκεντρωμένοι στο Εράσμιο θα κατευθυνθούν στην Ξάνθη, όπου στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμική συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία.

Πορεία ειρήνης θα γίνει αύριο Κυριακή και στο νομό Πιερίας. Οι φιλειρηνικοί πολίτες θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα από το χωριό Περίσταση και θα κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία της Κατερίνης, όπου θα γίνει συγκέντρωση με ομιλίες, μουσική συναυλία κλπ. Την αντιπολεμική πορεία οργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης και ο Δήμος της πόλης.

Τέλος, και στο νομό Πέλλας οργανώνει το φιλειρηνικό κίνημα σειρά αντιπολεμικών εκδηλώσεων σήμερα Σάββατο στις 8μ.μ. στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών και αύριο στις 8μ.μ. στον πεζόδρομο της Αριδαίας. Οι πολυθεματικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφίας για τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία, έκθεση ζωγραφικής και μουσικό πρόγραμμα με αντιπολεμικό περιεχόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ