Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ»
Πληθαίνουν οι εκδηλώσεις και οι αντιδράσεις

Από το πρόσφατο συγκλονιστικό συλλαλητήριο, ενάντια στον «τρομονόμο» στην Αθήνα
Από το πρόσφατο συγκλονιστικό συλλαλητήριο, ενάντια στον «τρομονόμο» στην Αθήνα
Πληθαίνουν καθημερινά οι αντιδράσεις ενάντια στο νέο «τρομονόμο» και το «κίνημα των ανεπιθυμήτων» από την κατεστημένη εξουσία διευρύνεται και μεγαλώνει.

Το προχτεσινό παναθηναϊκό συλλαλητήριο ήταν η πρώτη μεγάλη απάντηση του λαού της Αθήνας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται απανταχού στην Ελλάδα, σε πόλεις και συνοικίες.

Η επόμενη μεγάλη κινητοποίηση κατά του «τρομονόμου» είναι το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, την προσεχή Πέμπτη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι νομικοί - πανεπιστημιακοί ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν, ενώ τώρα επικεφαλής του αγώνα για να αποσυρθεί ο «τρομονόμος» βρίσκονται οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, οι δήμοι, μαζικοί φορείς κλπ.

Η ΑΔΕΔΥ

Στον αγώνα ενάντια στον «τρομονόμο» μπαίνει και η κορυφαία οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων η ΑΔΕΔΥ: Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει το κυβερνητικό σχέδιο τρομονόμου που προάγει αντιδημοκρατικές και αυταρχικές ενέργειες και την τρομοκρατία σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ενας τέτοιος νόμος δεν πρέπει να περάσει».

Η εκδήλωση στον Κορυδαλλό

Την ίδια ημέρα που ο λαός της Αθήνας απαντούσε στον «τρομονόμο» με το παναθηναϊκό συλλαλητήριο, στον Κορυδαλλό η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη διοργάνωνε συγκέντρωση - συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Οι συγκεντρωμένοι με το ομόφωνο ψήφισμα που διάβασε ο Α. Συρίγος ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και διατράνωσαν τη διάθεσή τους να παλέψουν, στην περίπτωση που ψηφιστεί αυτό, για να καταργηθεί στην πράξη.

Επίσης, κατάγγειλαν τη νέα δίωξη ενάντια στον Γ. Μανουσογιαννάκη, πρόεδρο του σωματείου «Στέφενσων», καθώς συνεχίζονται οι σε βάρος του περιοριστικοί όροι.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Αγ. Ρεμπής, τέως εφέτης και ο Γ. Τούσσας, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ.

Παραβρέθηκαν και καταδίκασαν με τις παρεμβάσεις τους τον «τρομονόμο» οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπ. Πατεράκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δημοκρατική Ενότητα και ο Γ. Νικητόπουλος, επικεφαλής της παράταξης Νέα Πνοή. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Ν. Θεμελής, πρώην δήμαρχος και ο Σ. Γαβριήλ ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δήθεν «πάταξη της τρομοκρατίας» ζητά, με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου. Ταυτόχρονα, δηλώνει τη βούλησή του να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συμμετάσχει σε αντίστοιχες μαζικών φορέων, με στόχο την απόσυρση του τρομονόμου και την υπεράσπιση των δημοκρατικών πολιτικών ελευθεριών.

Σχολιάζοντας τον «τρομονόμο», το Δημοτικό Συμβούλιο υπογραμμίζει στο ψήφισμά του ότι «προσβάλλει κάθε δημοκρατικό άνθρωπο που έχει κατακτήσει με πολύχρονους αγώνες και θυσίες δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες». Αντίθετα - τονίζεται - «εξυπηρετεί τα συμφέροντα της "νέας τάξης" και των ΗΠΑ, που είναι γνωστές από τη δράση τους ως παγκόσμιοι τρομοκράτες».

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Πειραιά

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν με τον πιο έντονο τρόπο οι συνταξιούχοι ΙΚΑ του Πειραιά για την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τον «τρομονόμο».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η ψήφιση του «τρομονόμου» θα είναι «ένα ακόμη ολίσθημα» και προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι οι «συνταξιούχοι δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και πως ο νόμος αυτός δε θα περάσει». Τέλος, στην ανακοίνωσή τους καταλήγουν ότι οι συνταξιούχοι του Πειραιά «στρατεύονται και καλούν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να συναισθανθεί τον κατήφορο που οδηγεί τη χώρα με τα τερατουργήματά του που θυμίζουν αραχνιασμένες εποχές».

Σύσκεψη στα Χανιά

Σε ανοιχτή σύσκεψη ενάντια στον «τρομονόμο» καλεί η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη τους πολιτικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του νομού Χανίων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μάη, ώρα 8.30, στην αίθουσα του Συλλόγου Δασκάλων του νομού (οδός Μπονιαλή 11-19), με θέμα τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον «τρομονόμο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στον τρομονόμο (2004-06-18 00:00:00.0)
Και τώρα στο προσκήνιο μπαίνει ο λαός (2001-05-24 00:00:00.0)
Εντονη συσπείρωση και πάλη (2001-04-28 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν το νομοθετικό «έκτρωμα» (2001-03-21 00:00:00.0)
Θύελλα αντιδράσεων από τη δημοσιοποίηση του νέου τρομονόμου (2001-03-14 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο οργής στο Βόλο (1997-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ