Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Τα ... συχαρίκια

Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ «παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον» τις εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία, τονίζει σε χτεσινή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του κόμματος, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα «τη μεγάλη επιτυχία» και τη «δυναμική είσοδο» στη Βουλή του HDP.

Οι «χαιρετισμοί» που άμεσα έσπευσε να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα όπως το HDP, συνδέονται και με τις επιδιώξεις «εμπλοκής» στις ευρύτερες ανακατατάξεις και τους ανταγωνισμούς στη Μέση Ανατολή που έχει η ελληνική συγκυβέρνηση.

Το HDP είναι ένα κόμμα που ολοφάνερα αναλαμβάνει ειδικό ρόλο στη διαδικασία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού στην Τουρκία, εκφράζει μεταξύ άλλων σχέδια της ανερχόμενης «κουρδικής κοινότητας», δηλαδή των μερίδων κεφαλαίου που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον κουρδικό πληθυσμό.

Ο λαός μας πρέπει (τουλάχιστον) να κρατά μικρό καλάθι μπροστά στις ευχές που, συν τοις άλλοις, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για «ρεύμα ανόδου των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων στη Μεσόγειο και την Ευρώπη συνολικά». Ειδικά όταν, ως βασικό κόμμα της συγκυβέρνησης, εκφράζει με κάθε ευκαιρία «ετοιμότητα» να «παρέμβει» για την αποκατάσταση της «σταθερότητας» σε περιοχές στη Μέση Ανατολή, την ώρα που συσφίγγει διαρκώς και τις στρατιωτικές σχέσεις με λυκοσυμμαχίες, όπως με το ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ