Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ «ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ»
Συμφέρει η «ειρήνη» των αστών σε Ισραήλ - Παλαιστίνη

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την οικονομική διάσταση της συνεχιζόμενης ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης προσπάθησε χτες να αναδείξει το γνωστό αμερικάνικο «ίδρυμα αναλύσεων» και προώθησης διαφόρων σκοπιμοτήτων και σχεδίων από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές «Rand Corporation». Οι ερευνητές του ιδρύματος, μελετώντας επί δύο χρόνια τις συνέπειες των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, εκτίμησαν πως μία ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θα απέφερε περίπου 173 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εάν, υποστηρίζουν οι μελετητές (που κάνουν πως δε βλέπουν τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή) μέσα στην επόμενη δεκαετία επιτευχθεί η λύση των δύο ανεξάρτητων κρατών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, τότε οι Παλαιστίνιοι σε Δυτική Οχθη και Λωρίδα της Γάζας θα έβλεπαν το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 36% και οι Ισραηλινοί αντίστοιχα θα έβλεπαν αύξηση 5%.

«Ο σκοπός είναι να δείξουμε ότι υπάρχουν λεφτά στο τραπέζι» είπε ο Τσαρλς Ρίες, αντιπρόεδρος του «Rand» και ένας από τους επικεφαλής που επιμελήθηκαν μία έκθεση, που συντάχθηκε έπειτα από συνεντεύξεις με περίπου 200 Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους, τα τελευταία δύο χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ