Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Εκκληση Αιγύπτου, Αλγερίας, Ιταλίας για «ειρηνική λύση»

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΚΑΪΡΟ.--

Εκκληση για την εξεύρεση ειρηνικής πολιτικής λύσης στη Λιβύη, μεταξύ άλλων και μέσω του σχηματισμού μίας κυβέρνησης «ενότητας» μεταξύ κοσμικών και ισλαμιστών, απηύθυναν από το Κάιρο, την Κυριακή, οι υπουργοί Εξωτερικών Αιγύπτου, Αλγερίας και Ιταλίας, σημειώνοντας ότι τυχόν σταθεροποίηση της κατάστασης στη Λιβύη θα σημάνει άμεσα και μείωση των μεταναστευτικών κυμάτων προς τις χώρες της Ευρώπης.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, τόνισε ότι η χώρα του στηρίζει τη συγκρότηση λιβυκής κυβέρνησης ενότητας, υποστηρίζει την αναγνωρισμένη διεθνώς κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντάλα αλ Θίνι και τις προσπάθειες του λιβυκού στρατού στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Λίγη ώρα μετά την κοινή έκκληση των υπουργών Εξωτερικών Αλγερίας, Αιγύπτου και Ιταλίας, νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν την Κυριακή ανάμεσα σε τζιχαντιστές του «παραρτήματος» του «Ισλαμικού Κράτους» στη Λιβύη και σε ένοπλες δυνάμεις ισλαμιστών στην πόλη Μισράτα. Οι συγκρούσεις έγιναν μερικά χιλιόμετρα από την πόλη Αμπουγκρέιν και άρχισαν μετά τη φονική ενέδρα που έστησαν οι τζιχαντιστές σε περίπολο των ισλαμιστών με αποτέλεσμα το θάνατο τριών εκ των μελών πολιτοφυλακών της Μισράτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ