Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Καθημερινοί σφοδροί βομβαρδισμοί σε πόλεις

ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--

Η αιματηρή σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται, καθώς όλο το προηγούμενο τριήμερο συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών από τον ουκρανικό στρατό στο Ντονέτσκ, στις περιοχές που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας. Από πυρά πυροβολικού και πυραύλους χτυπήθηκε η συνοικία Κουιμπίσεφ, όπου τραυματίστηκαν σοβαρά 4 άμαχοι, ανάμεσά τους και μια 80χρονη γυναίκα. Ο στρατιωτικός διοικητής, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της ΛΔ Ντονέτσκ, Εντουαρντ Μπασούριν, κατήγγειλε ότι συνεχώς οι ουκρανικές δυνάμεις ενισχύουν τον εξοπλισμό τους, στη ζώνη της αντιπαράθεσης με βαρέα όπλα και εκτοξευτήρες πυραύλων, κάτι που είναι ενάντια και στη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ, που πρακτικά έχει αχρηστευτεί.

Την ίδια ώρα, η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου χαιρέτισε τη στάση των ηγετών των 7 πιο αναπτυγμένων κρατών στη Σύνοδο στη Γερμανία, που στηρίζουν, όπως λέει, την Ουκρανία, και κλιμακώνει τη στρατιωτική επιθετική δραστηριότητα, ενώ ακύρωσε χτες παλιότερες συμφωνίες με τη Ρωσία, σχετικά με τη διέλευση στρατευμάτων προς την Υπερδνειστερία, περιοχή που έχει αποσχιστεί από τη Μολδαβία και έχει αναγνωριστεί από τη ρωσική πλευρά.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Αμυνας της ουκρανικής κυβέρνησης, Στέπαν Πολτοράκ, σε συνάντηση του λεγόμενου Διακοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ χτες στο Κίεβο, έκανε λόγο για ύπαρξη 40.000 μαχητών των περιοχών του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) με 500 άρματα μάχης στην κατοχή τους, σημειώνοντας ότι είναι μια σημαντική απειλή, κάτι που -υποτίθεται- δικαιολογεί τη στάση της αντιδραστικής κυβέρνησης. Επίσης, συνεχίζεται η ενοχοποίηση της Ρωσίας για παρουσίαση στρατιωτικών της στην Ουκρανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ