Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Το αιματοκύλισμα συνεχίζεται

ΣΑΝΑΑ.--

Οι σφοδροί βομβαρδισμοί του στρατιωτικού συνασπισμού ιμπεριαλιστικών αραβικών δυνάμεων με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία συνεχίστηκαν στην Υεμένη με αμείωτη σφοδρότητα και μέσα στο τελευταίο 48ωρο, εντείνοντας το αιματοκύλισμα του λαού λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις υποτίθεται ειρηνευτικές συνομιλίες που έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 14 του μήνα στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων ανέφεραν προχτές το θάνατο τουλάχιστον 22 αμάχων κατά το βομβαρδισμό των στρατηγείων του στρατού της Υεμένης, όπου οι βόμβες ως επί το πλείστον έπληξαν κυρίως φτωχόσπιτα πέριξ του στρατιωτικού συγκροτήματος. Επιπλέον, οι Σαουδάραβες ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν το Σάββατο πύραυλο «Σκουντ» που έριξαν εναντίον τους πολιτοφυλακές των σιιτών Χούτι της Υεμένης με δύο πυραύλους «Πάτριοτ».

Αυτά ενώ χτες ο φιλοδυτικός εξόριστος στη Σ. Αραβία Πρόεδρος της Υεμένης, Χάντι, επανήλθε στο προσκήνιο υποστηρίζοντας ότι «μοναδικό θέμα» συζήτησης στις επικείμενες ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης δεν θα είναι η διαπραγμάτευση μίας πολιτικής λύσης αλλά η αποχώρηση των σιιτών Χούτι από τις περιοχές που έχουν καταλάβει και η αποκατάσταση της «κυβέρνησής» του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ