Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και σημειώνει: «Βαδίζοντας στα ίδια χνάρια με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει να αναβαθμίζει την πολύπλευρη συνεργασία της χώρας μας με την ισραηλινή κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο αντιπαραθέτει τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων στα συμφέροντα των λαών της περιοχής και, ιδιαίτερα, στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη».

Και συνεχίζει: «Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος με τη "δημιουργία δύο κρατών που θα συμβιώνουν ειρηνικά και με ασφάλεια", διόλου δεν αθωώνουν ούτε τον ίδιο ούτε την κυβέρνησή του. Η υπογραφή σειράς συμφωνιών με το Ισραήλ, που ήρθε σαν επιστέγασμα των δύο - μέσα σε δύο μήνες - επισκέψεων πολυμελών αντιπροσωπειών της ελληνικής κυβέρνησης, δυναμιτίζει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις ίδιες του τις δηλώσεις. Η όλο και βαθύτερη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς καθιστούν στα μάτια του λαού μας τον Ελληνα πρωθυπουργό κύριο υπεύθυνο για την υπονόμευση της ειρήνης στην περιοχή γενικότερα.

Η ΕΕΔΔΑ καλεί τον ελληνικό λαό να σταθεί για άλλη μια φορά στο πλευρό των λαών της περιοχής, να αντιταχθεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να απαιτήσει εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά τα σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ