Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις της «Μπόκο Χαράμ»

...και επιθέσεις σε πετρελαιαγωγούς στο Νότο...

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Ομάδα τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ», που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, εισέβαλαν την Κυριακή στα περίχωρα της βορειοανατολικής νιγηριανής πόλης Μαϊντουγκούρι, εξαπολύοντας τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας και στη συνέχεια λεηλάτησαν, έσφαξαν, πυροβόλησαν εν ψυχρώ ή έκαψαν ζωντανούς δεκάδες χωρικούς, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά.

Οι νιγηριανές αρχές ασφαλείας που μετέβησαν στον τόπο της τραγωδίας με μεγάλη καθυστέρηση, διαπίστωσαν τα αποκαΐδια της φονικής επίθεσης των τζιχαντιστών και εντόπισαν τα καμμένα ή μισοκαμένα πτώματα 86 ανθρώπων και άλλους 62 επιζήσαντες με σοβαρά εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Μπαρουτοκαπνισμένο τοπίο θύμιζε το μεγαλύτερο μέρος των χωριών Γκομάρι Κερκέρι και Νταλόρι, καθώς οι τζιχαντιστές πριν αποχωρήσουν έβαλαν φωτιά στα περισσότερα κτίρια.

Η επίθεση ήταν η τρίτη και η πιο φονική που εξαπολύθηκε από την τελευταία βδομάδα.

Επιθέσεις σε πετρελαιαγωγούς

Αυτά ενώ το Σαββατοκύριακο σημειώθηκε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων από αγνώστους σε πετρελαιαγωγούς της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ στην περιοχή Μπρας της νότιας νιγηριανής πολιτείας Μπαγιέλσα, με αποτέλεσμα τη διαρροή χιλιάδων βαρελιών πετρελαίου και τη ρύπανση πηγαδιών, καναλιών άρδευσης καλλιεργήσιμων εκτάσεων και λιμνών, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον και την οικονομική ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Την περασμένη βδομάδα, μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, κοντά στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Εσκράβος της νότιας Νιγηρίας, προκαλώντας συνολικά οικονομικές ζημιές στη χώρα ύψους 2.400.000 δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ