Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Συγκέντρωση στο Αιγάλεω για Ασφάλιση - Υγεία

Από τη συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ
Από τη συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ
Συγκέντρωση στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Αιγάλεω και πορεία μέχρι τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Ιερά Οδό έκαναν το πρωί της Πέμπτης οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου και μαζικοί φορείς της Αγίας Βαρβάρας, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες για να αναδειχτεί το αίτημα της απόσυρσης του σχεδίου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. «Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή, το νομοσχέδιό τους να αποσυρθεί» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, ενώ οι συγκεντρωμένοι εκφράσανε την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών και καταδίκασαν τα σχέδια για καταστολή του.

Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν αφορά μόνο τη συνταξιοδότηση, αλλά έχει να κάνει και με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τόνισαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής και συνταξιουχικών σωματείων της περιοχής, που πήραν το λόγο στην κινητοποίηση. Χαιρέτισε, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, Βασίλης Παντελάρος. Οπως καταγγέλλουν οι φορείς, στα ιατρεία του ΠΕΔΥ, από 70 γιατροί έχουν μείνει μόνο 17. Αντίστοιχα, από το προσωπικό στις διοικητικές υπηρεσίες έχει μείνει το 1/3, ενώ μετά το κλείσιμο των αντίστοιχων υπηρεσιών στο Χαϊδάρι, πριν από δύο χρόνια, λιγότεροι υπάλληλοι πρέπει να εξυπηρετήσουν περισσότερους ασφαλισμένους.

Την κατάσταση αυτή επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι της διοίκησης του υποκαταστήματος που συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία των φορέων. Μάλιστα, αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο να μπει λουκέτο και στις υπηρεσίες του Κορυδαλλού, πράγμα που επιδεινώσει περισσότερο την κατάσταση. Το γεγονός ότι εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στη ρύθμιση που έχουν κάνει για τις οφειλές τους, με αποτέλεσμα να τη χάνουν, μετέφερε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας του ΟΑΕΕ στους εκπροσώπους των Λαϊκών Επιτροπών, ενώ περιέγραψε και τα προβλήματα που δημιουργεί στους εργαζόμενους η υποστελέχωση της υπηρεσίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση συνταξιούχων στο Χαϊδάρι (2017-09-29 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη (2017-06-08 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες! (2013-04-09 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση για την ασφάλιση (2012-07-13 00:00:00.0)
«Συμπαράταξη» για να βγει ο λαός μπροστά (2002-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ