Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΙΓΑΛΕΩ
«Συμπαράταξη» για να βγει ο λαός μπροστά

Ο Γιώτης Σατζαρίδης υποψήφιος δήμαρχος

«Με το λαό μπροστά! Διεκδικούμε την πόλη μας». Με αυτό το σύνθημα η «Αγωνιστική Συμπαράταξη για το Αιγάλεω», έκανε προχτές την ανακήρυξη του Γιώτη Σατζαρίδη, ως υποψήφιου δημάρχου της πόλης. Η Συμπαράταξη αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας και της Δημοτικής Κοινωνικής Κίνησης.

«Το σημερινό ξεκίνημα», σημείωσε ο Νίκος Ζώτος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και δάσκαλος, ο οποίος και άνοιξε την εκδήλωση, «αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα». «Το φύτρο αυτής της συσπείρωσης», τόνισε, «θ' αγκαλιάσει όλο το λαό του Αιγάλεω», δείχνοντας το δρόμο για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, στην εκδήλωση μίλησαν ο Κώστας Κουρέας, εκπρόσωπος της επιτροπής νέων της Παράταξης, ο Βαγγέλης Δελατόλας, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω, ο Λεωνίδας Ασημακόπουλος, πρόεδρος των ΕΒΕ του Αιγάλεω, ο Τάκης Σινιόρος, καθηγητής των ΤΕΙ Πειραιά.

Ο Γιώργος Μπούντρης εκπρόσωπος της Δημοτικής Κοινωνικής Κίνησης, τόνισε: «Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα σε αυτές εκλογές. Οι εντολοδόχοι πρέπει να αντιληφθούν ότι σε τούτο τον τόπο υπάρχει ακόμα αντίσταση».

Τέλος, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Θ. Παφίλης, υποψήφιος για την υπερνομαρχία με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία.

Ο Γιώτης Σατζαρίδης
Ο Γιώτης Σατζαρίδης
Στη συνέχεια και κάτω από το συνεχές χειροκρότημα των παρευρισκομένων, το λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης, Γιώτης Σατζαρίδης. «Μας μιλούν για ανεξαρτησία της ΤΑ», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος. «Τι εννοούν; Βάλτε και άλλους φόρους. Μετατρέπουν την ΤΑ σε έναν ακόμη εισπρακτικό μηχανισμό», ο οποίος απομυζά τους πολίτες, για υπηρεσίες τις οποίες έχουν ήδη πληρώσει μέσω της κρατικής φορολόγησης.

Ο λαός, συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Σατζαρίδης, «βρίσκεται στη γωνία». Σε αντίθεση με αυτή τη λογική, η Αγωνιστική Συμπαράταξη τον θέλει πρωταγωνιστή. Σημείωσε ότι Αριστερά δεν είναι αυτή που ιδιωτικοποιεί τις υπηρεσίες του Δήμου στο όνομα της «ανταποδοτικότητας», ούτε αυτή που αυξάνει τα δημοτικά τέλη την ώρα που το λαϊκό εισόδημα εξαφανίζεται, σημείωσε χαρακτηριστικά, και κάλεσε όλο το λαό του Αιγάλεω, τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες «μακριά από διαχωριστικές γραμμές που καμιά σχέση δεν έχουν με το σήμερα» να συστρατευτούν με την Αγωνιστική Συμπαράταξη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τα μέλη της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Σούκης και Γιώργος Αλεβίζος, ο υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο υποψήφιος Δήμαρχος της Δημοκρατικής Συνεργασίας Αγ. Βαρβάρας Αντώνης Καλούμενος, ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πρωτοβουλίας Αγωνιστικής Συμπαράταξης Περιστερίου Παναγιώτης Σοφός. Εκεί ήταν και δεκάδες Σύλλογοι, Φορείς, προσωπικότητες της περιοχής καθώς, και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αιγάλεω Νίνα Τσιναρίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ