Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ»
Θεσμοθετήθηκε η «διαπλοκή»
  • Ψηφίστηκε χτες στη Βουλή και κατά άρθρον το νομοσχέδιο
  • Εγκρίθηκε και η ευνοϊκή υπέρ συγκεκριμένων ραδιοσταθμών διάταξη

Ενέκρινε χτες το βράδυ στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία --με τις γνωστές πλέον απώλειες-- και τα άρθρα του νομοσχεδίου για το «βασικό μέτοχο» και τις προμήθειες του Δημοσίου, με το οποίο θεσμοθετείται και επισήμως η «διαπλοκή» ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης και προμηθειών του Δημοσίου. Σε ονομαστική ψηφοφορία που έγινε για το άρθρο που αναφέρεται στην έννοια του βασικού μετόχου ψήφισαν 269 βουλευτές και υπέρ της διάταξης τάχτηκαν 140 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κατά 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης και ο Κ. Σπυριούνης του ΠΑΣΟΚ. Παρούσα δήλωσε η Ν. Κατσέλη επίσης του κυβερνώντος κόμματος, ενώ απουσίαζαν --όπως κάνουν συχνά τελευταία-- οι Π. Κρητικός, Σ. Παπαθεμελής, Σ. Βαλυράκης και Κ. Παπούλιας.

Χτες ψηφίστηκε και η διάταξη που ευνοεί συγκεκριμένους ενημερωτικούς σταθμούς σε βάρος άλλων, αφού τους δίνει το δικαίωμα να εκπέμπουν και από δευτερεύουσα συχνότητα. Την αντίθεσή του στη διάταξη εξέφρασε ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, τονίζοντας ότι έτσι ενισχύονται συγκεκριμένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί και βοηθιούνται να γίνουν ακόμα πιο ισχυροί σε βάρος άλλων σταθμών.

Ο υπουργός Τύπου στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα του ΕΣΡ, δηλώνοντας ότι η ευθύνη για τη σύνθεσή του ανήκει αποκλειστικά στη Βουλή, ενώ ισχυρίστηκε ότι με τη φωτογραφική διάταξη υπέρ συγκεκριμένων ενημερωτικών σταθμών κατοχυρώνονται τα εργασιακά συμφέροντα των απασχολούμενων σε αυτά δημοσιογράφων. Οσο δε για το ραδιοσταθμό ΠΛΑΝΕΤ οι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονται σε κινητοποίηση για την καταβολή δεδουλευμένων, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση, η οποία έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα, παραγνωρίζοντας ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν κάνοντας χρήση παραχώρησης δημόσιας περιουσίας, όπως είναι οι συχνότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ