Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... ασφαλή

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΧΙ ΕΝΑ, αλλά και 1.000 σύμφωνα για «μεικτά συμβούλια ασφάλειας», αν υπογράψουν ο Τζορτζ Μπους και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι βέβαιο, ότι ούτε ένας κάτοικος αυτού του πλανήτη δεν πρόκειται να νιώσει ασφαλής.

Αλλωστε όταν ζεις σε κάποια χώρα της Ευρώπης, της Ασίας ή της Αφρικής και σε βομβαρδίζουν, το τελευταίο που κοιτάζεις είναι το ποιοι ακριβώς έχουν συνυπογράψει και ποιοι έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το βομβαρδισμό σου.

ΥΠΑΡΧΕΙ η κατάλληλη νομοθεσία! Είναι η απάντηση, που έδωσε χθες - και στο «μπρίφινγκ» και στη Βουλή - ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας για το θέμα των απλήρωτων επί μήνες εργαζομένων στον ΤΕΜΠΟ και στον ρ/σ «Πλάνετ» που χθες έκαναν 4ωρη κατάληψη του ραδιοφωνικού αέρα.

Τώρα τι σόι «κατάλληλη» νομοθεσία είναι αυτή που επιτρέπει στους εργοδότες στα ΜΜΕ (και στους εργοδότες γενικώς) να καταστρατηγούν κάθε εργασιακό δικαίωμα και να μη δίνουν λογαριασμό πουθενά, μόνο μια «εκσυγχρονιστική» σκέψη μπορεί να το εξηγήσει.

Σίγουρα πάντως οι κυβερνώντες είναι «ακατάλληλοι» για να προστατέψουν όχι μόνο τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών απέναντι στους καναλάρχες κι αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα.

ΜΑΛΛΟΝ σε φόρμα επιδιώκει να κρατιέται ο Λαλιώτης ενόψει γενικότερου προεκλογικού κλίματος. Δεν εξηγείται αλλιώς η συστηματική επαναφορά του θέματος της «Μάγιο Ινβέστμεντ Κορπορέισον» και των σχέσεων με τη ΝΔ, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ομολογουμένως περιμέναμε λίγο μεγαλύτερη φασαρία και σαφώς περισσότερη ποικιλία στο «ρεπερτόριο» του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Στο κάτω - κάτω δεν είναι υπουργός πια στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Τώρα μπορεί να ασχοληθεί με άλλου είδους «μακέτες», εκτός από αυτές των μεγάλων έργων.

`Η, κρύβει τα χαρτιά του ενόψει των δημοτικών εκλογών και των (όποτε γίνουν) βουλευτικών εκλογών. Πάντως, για να καθυστερεί τόσο καιρό, κάτι ετοιμάζει. Εκτός, αν πιστεύετε στα σοβαρά, ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι τόσο εκσυγχρονιστές, που δεν τους χρειάζεται το «σκληρό ροκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ