Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΜΑΝΙ ΒΟΛΟΥ
Λειτουργούν κάμερες παρακολούθησης

Η λειτουργία τους συνδέεται με την προοπτική μετεξέλιξης του λιμανιού σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και έχουν ως στόχο το λαϊκό κίνημα, καταγγέλλει η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Κάμερες παρακολούθησης λειτουργούν εδώ και μέρες στο λιμάνι του Βόλου με απόφαση που πήρε η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος της πόλης, στο όνομα του εκσυγχρονισμού, της ασφάλειας, της μείωσης των φθορών και των κλοπών!!!

Η απόφαση, βεβαίως, εντάσσεται στα πλαίσια της εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν και των γενικότερων αντιδημοκρατικών μέτρων - τρομονόμος, νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων κ.ά. - περιορισμού των ελευθεριών, που λαμβάνονται με πρόσχημα μάλιστα και τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας. Δεν είναι, δε, τυχαίο ότι το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης λειτουργεί σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, το οποίο έχει «βάλει στο μάτι» το ΝΑΤΟ για να το μετατρέψει σε πολεμικό ορμητήριο σε βάρος των λαών των Βαλκανίων.

Ετσι, οι δέκα κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία καταγράφουν τις δραστηριότητες όλων όσοι πατούν το πόδι τους στο λιμάνι. Οι κάμερες λειτουργούν όλο το 24ωρο και στέλνουν την εικόνα στο κεντρικό σημείο ελέγχου που βρίσκονται οι οθόνες παρακολούθησης. Δηλαδή, στο γραφείο κίνησης του λιμανιού. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι οι δύο από τις δέκα κάμερες θα παρακολουθούν όλο το παραλιακό μέτωπο έως το σημείο Αγιος Κωνσταντίνος του Βόλου, που δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή του λιμανιού.

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Τη λειτουργία του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο λιμάνι του Βόλου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, η οποία επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Αλήθεια, πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι οι κάμερες τοποθετήθηκαν για να αντιμετωπίσουν φθορές και κλοπές αυτοκινήτων ή για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού; Αλλά ακόμα και αν το αποδεχτούμε αυτό, οι δύο κάμερες που παρακολουθούν όλο το παραλιακό μέτωπο έως τον Αγιο Κωνσταντίνο τι δουλιά έχουν με το λιμάνι; Μήπως σκοπεύουν να τοποθετήσουν κι εκεί αυτοκίνητα μετατρέποντας την παραλία σε ένα απέραντο πάρκινγκ;».

Και τονίζει: «Είναι ηλίου φαεινότερον ότι όλα τα παραπάνω χρησιμοποιούνται μόνο ως άλλοθι. Αλλη θα είναι η χρησιμότητά τους προοπτικά. Αυτές οι εξελίξεις είναι ευθυγραμμισμένες με την προοπτική μετεξέλιξης του λιμανιού του Βόλου σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο για την εξυπηρέτηση των σχεδίων της ιμπεριαλιστικής "Νέας Τάξης" στην περιοχή των Βαλκανίων. Επιπλέον, αυτές οι εξελίξεις είναι ευθυγραμμισμένες, όπως και οι ίδιοι ομολογούν, με τη Συνθήκη Σένγκεν, με την πολιτική των μέτρων καταστολής και τρομοκράτησης των λαών που προωθεί η κυβέρνηση ευθυγραμμισμένη με τις εντολές της ΕΕ και που πιστά εφαρμόζει η κατ' όνομα αριστερή, προοδευτική, διορισμένη λιμενική επιτροπή».

Συνεχίζοντας την ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ επισημαίνει: «Οι κάμερες και το υλικό που θα παράγουν (φωτογραφίες - βίντεο) με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση του τρομονόμου, αλλά και του νόμου που προωθεί η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, στόχο έχουν το λαϊκό κίνημα, τους εργαζόμενους στο λιμάνι και όχι μόνο, τους συνδικαλιστές και τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας. Τελικά, όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στην πολιτική που μεγαλώνει, απ' τη μια, την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και, απ' την άλλη, τη φτώχεια για τους εργαζόμενους, την αγροτιά, τους επαγγελματίες. Εκείνους που παλεύουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην κυριαρχία του Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, ενάντια στην επέλαση της "Νέας Τάξης"».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μετατραπεί το λιμάνι του Βόλου σε Μπιγκ Μπράδερ για την παρακολούθηση των πολιτών όλο το 24ωρο. Δε θα επιτρέψουμε την τρομοκράτηση των εργαζομένων, τον περιορισμό των ελευθεριών, του δικαιώματος να διαδηλώνουμε και να αγωνιζόμαστε.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, όλους τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους κίνημα να εναντιωθούν στην εγκατάσταση των τηλεοπτικών ματιών του "μεγάλου αδελφού", να απαιτήσουν την απομάκρυνσή τους και παράλληλα να προχωρήσουν στη συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Να αντιδράσουμε τώρα! Αύριο ίσως να είναι αργά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε δίκη αύριο (2005-09-13 00:00:00.0)
Να φύγουν οι κάμερες - χαφιέδες (2005-06-09 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στις κάμερες (2004-09-14 00:00:00.0)
Δε θα εγκατασταθούν κάμερες στη Νίκαια! (2003-10-25 00:00:00.0)
Μνημεία - κοριοί (2002-06-21 00:00:00.0)
ΟΧΙ «Μπιγκ Μπράδερ» στο κέντρο της πόλης (2002-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ