Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δε θα περάσει η τρομοκρατία

Διάβημα συνδικαλιστών χτες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Από το χτεσινό διάβημα του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Από το χτεσινό διάβημα του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει αποφασιστικά κάθε επιχείρηση άσκησης κρατικής τρομοκρατίας. Θα συνεχίσει να περιφρουρεί τους αγώνες του και δε θα επιτρέψει σε κανένα «Συνδικαλιστικό» καμιάς «Κρατικής Ασφάλειας» να προβοκάρει ή να παρακολουθεί «εκ των ένδον» αυτούς τους αγώνες.

Την κατηγορηματική αυτή θέση διαβίβασε χτες στον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Μαλέσιο αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που έκανε διάβημα, διαμαρτυρόμενη για την απαράδεκτη και προκλητική κλήση ως μάρτυρα του στελέχους του ΠΑΜΕ Δ. Κουμπούρη, για δικογραφία που σχηματίστηκε κατά διαδηλωτών μετά την επ' αυτοφώρω σύλληψη οπλοφόρου ασφαλίτη μέσα στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς. Ο συνδικαλιστής έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας σήμερα το απόγευμα στις 7, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για ένα προκλητικό κατηγορητήριο με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ οι διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς κατηγορούνται για «απρόκλητη σωματική βλάβη - Ληστεία - Σύσταση και συμμορία - Διατάραξη κοινής ειρήνης».

Οι συνδικαλιστές υπογράμμισαν στον υφυπουργό την κατηγορηματική αντίθεση του ΠΑΜΕ στην παρακολούθηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος με την παρουσία της Ασφάλειας στις διαδηλώσεις. Και έκαναν καθαρή την εκτίμηση πως όλα αυτά στρέφονται και ενάντια στο ΚΚΕ. Ανέφεραν την παρουσία του οπλοφόρου ασφαλίτη στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, αλλά και το παράδειγμα του ασφαλίτη «που έκανε βόλτα» μέσα στο Εργατικό Κέντρο, όταν γινόταν η συνέλευση των Αποκλειστικών Νοσοκόμων. Απαίτησαν την απόσυρση των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής σε συγκεντρώσεις, απεργίες, διαδηλώσεις. Τόνισαν ότι όλα αυτά αποτελούν απαράδεκτη πρόκληση σε βάρος ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Σημείωσαν, επίσης, την απαράδεκτη κλήση του Δ. Κουμπούρη ως μάρτυρα και απαίτησαν να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος.

Τόνισαν, επιπλέον, ότι όλα αυτά είναι πολιτική της κυβέρνησης και επιβεβαιώνονται και με το λόγο του πρωθυπουργού στη Βουλή που όχι μόνο παραδέχτηκε την παρουσία της Ασφάλειας στις λαϊκές κινητοποιήσεις, αλλά το δικαιολόγησε παρουσιάζοντας τους διαδηλωτές ως κλέφτες, που πήραν το... πορτοφόλι του ασφαλίτη!

Με παρέμβασή του στη συζήτηση ο Β. Γεωργαντάς, από τους συνταξιούχους, υπενθύμισε - με την πείρα όσων ξέρουν καλά τι σήμαινε το «Συνδικαλιστικό» και το «Εκπαιδευτικό» της Ασφάλειας - τις εποχές που χαφιέδες κατέδιδαν αγωνιστές ή δημιουργούσαν προβοκάτσιες σε διαδηλώσεις.

Ο «Ρ» επιχείρησε κατ' επανάληψη χτες το απόγευμα να επικοινωνήσει με τον υφυπουργό κ. Μαλέσιο για να πληροφορηθεί και να καταγράψει τη θέση του για το ως άνω διάβημα του ΠΑΜΕ. Παρ' όλες όμως τις προσπάθειες, ο κ. υφυπουργός δε θέλησε να μιλήσει στον συντάκτη του «Ρ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργιο καταστολής σε διαδήλωση φοιτητών - μαθητών - εργαζομένων ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία (2018-04-17 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η εκδίκαση μήνυσης της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» (2008-09-24 00:00:00.0)
Κοροϊδία (2004-06-18 00:00:00.0)
Νέα κρούσματα ασφαλιτών που ζητούν πληροφορίες (2003-06-19 00:00:00.0)
«Κατέθεσε» υπόμνημα ο Δ. Κουμπούρης (2002-05-30 00:00:00.0)
Καταδικάζουμε την παρακολούθηση λαϊκών εκδηλώσεων (2002-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ