Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα καλά, αλλά για ποιους;

Γρηγοριάδης Κώστας

Αν δεν το γνωρίζατε, όλα πάνε καλά και πρίμα σ' αυτήν τη χώρα, που λέγεται Ελλάδα. Η οικονομία αναπτύσσεται και, μάλιστα, με ρυθμούς ανάπτυξης, που υπερβαίνουν το μέσο όρο της ΕΕ. Το ίδιο και η παραγωγικότητα. Οι επενδύσεις παρουσιάζουν υψηλό ρυθμό αύξησης. Το δημόσιο χρέος μειώνεται. Η ανταγωνιστικότητα βελτιώνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Τα χρήματα των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης (ΚΠΣ) ρέουν άφθονα και τώρα θα διαχυθούν σε όλους τους τομείς της οικονομίας, όχι μόνο στα κατασκευαστικά έργα, κλπ., κλπ.

Αυτά είπε χτες ο Κ. Σημίτης, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, προς τη συνέλευση του ΣΕΒ. Και δεν τα σημειώνουμε, για να τα διαψεύσουμε. Οχι, κάθε άλλο. Κατά βάση, όλα όσα αναφέρει ο πρωθυπουργός είναι σωστά. Πράγματι, όλα πρίμα πάνε και, μάλιστα, με πρωτοφανείς ρυθμούς για τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους κάθε λογής εκπροσώπους της ολιγαρχίας, τα τελευταία χρόνια. Και δεν τα ανέφερε κι όλα τα ...επιτεύγματα της κυβέρνησης ο Κ. Σημίτης. «Ξέχασε» την εντεινόμενη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την κάθε λογής απελευθέρωση της αγοράς, το ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων, κλπ., κλπ.

Μην κοιτάτε, που δεν μπορείτε, να αναγνωρίσετε και τον εαυτό σας, τη δική σας ζωή, μέσα στην ειδυλλιακή εικόνα, που περιγράφει ο πρωθυπουργός. Εσείς δεν είστε βιομήχανοι ή τραπεζίτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ