Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΣΒΟΣ
Μαζική και δυναμική πορεία ειρήνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πορεία Ειρήνης από Παραγιούδα προς Μυτιλήνη (6 χιλιόμετρα), την Κυριακή το απόγευμα. Την πορεία οργάνωσαν το Παράρτημα Λέσβου της ΕΕΔΥΕ, σε συνεργασία με το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, το Δήμο Μυτιλήνης, την Ομοσπονδία ΕΒΕ και το Σύλλογο Γυναικών Λέσβου.

Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος της ΕΕΔΥΕ Θ. Καλογερόπουλος υπογράμμισε, εκτός των άλλων, την ανάγκη συνεχούς και μαζικής πάλης ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια μακράς διάρκειας επίθεση κατά λαών και χωρών και κινημάτων από πλευράς των ιμπεριαλιστών με στόχο την καθυπόταξή τους στα συμφέροντά τους.

Εντονη ήταν, στην πορεία, η παρουσία της νεολαίας της περιοχής που με τα συνθήματα και τα τραγούδια έδωσαν και τον τόνο, προκαλώντας εκδηλώσεις συμπαράστασης του κόσμου που παρακολουθούσε. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Σαπφούς όπου ο δήμαρχος Μυτιλήνης υποδέχτηκε και χαιρέτισε τους οδοιπόρους της ειρήνης. Και η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον παλαιστινιακό λαό φέτος, έληξε με τον όρκο στον Λαμπράκη και την υπόσχεση για δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ