Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κατέθεσε» υπόμνημα ο Δ. Κουμπούρης

Με υπόμνημα που έδωσε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, απάντησε χτες το απόγευμα ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στην κλήση να καταθέσει εκεί ως μάρτυρας στο προκλητικό κατηγορητήριο με το οποίο κατηγορούνται οι διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς για «απρόκλητη σωματική βλάβη - Ληστεία - Σύσταση και συμμορία - Διατάραξη κοινής ειρήνης».

Ο συνδικαλιστής πήγε χτες το απόγευμα Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και, αντί για κατάθεση, έδωσε υπόμνημα με το οποίο καταγγέλλει την παρακολούθηση από την αστυνομία των εργατικών διαδηλώσεων αλλά και το ίδιο το κατηγορητήριο. Μαζί του παρευρέθηκαν, στελέχη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέλη της Δημοκρατικής Συσπείρωσης και της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων.

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Δ. Κουμπούρης επισημαίνει συγκεκριμένα:

«Καταγγέλλουμε και θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός της συστηματικής παρακολούθησης των εργατικών διαδηλώσεων από την αστυνομία, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός μέσα στη Βουλή. Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης έχει σαν στόχο να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει την προώθηση και εφαρμογή της γενικευμένης επίθεσης σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους.

Είναι επίσης απαράδεκτο να χαρακτηρίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων διαδηλωτών απέναντι στις κατάφωρες παραβιάσεις των δημοκρατικών ελευθεριών ως εγκλήματα και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπεύθυνη στάση των εργαζομένων διαδηλωτών να παραδώσουν σε εμένα, που βρισκόμουν, μακριά, στην κεφαλή της πορείας, τα αντικείμενα του μυστικού αστυνομικού και εγώ με τη σειρά μου αμέσως στον επικεφαλής αστυνομικό διευθυντή, δείχνει από μόνο του ότι δε διαπράχτηκε κανένα από τα αδικήματα που αναφέρονται στο κείμενο που μου αποστείλατε.

Σε κάθε περίπτωση το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπως δεν κάμφθηκε σε ακόμα πιο δύσκολες περιόδους, έτσι και τώρα θα συνεχίσει με το μαζικό και ενωμένο αγώνα όλων των εργαζομένων να αντιπαλεύει τον κρατικό αυταρχισμό, να αποκαλύπτει και να καταδικάζει τους μηχανισμούς της κρατικής καταστολής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ