Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
Τίμησαν τη μνήμη του...

Ηταν μια σεμνή τελετή μνήμης και τιμής. Χτες το απόγευμα εκεί στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με αφορμή τη συμπλήρωση 39 χρόνων από τη δολοφονία του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, πραγματοποίησε μνημόσυνο στον τάφο του. Ολοι όσοι βρέθηκαν εκεί τίμησαν τη μνήμη του μεγάλου μαχητή, του μεγάλου ανθρώπου... Εκεί, βρέθηκαν και οι συγγενείς του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Δίπλα σ' όλους αυτούς πήγαν να αποδώσουν τιμές και οι ειρηνοδρόμοι που ξεκίνησαν από το άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Παλλήνη και καταλήξανε στο Α' Νεκροταφείο. Περπάτησαν για την ειρήνη, όπως ο Γρηγόρης Λαμπράκης είχε περπατήσει στην πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Σύντομη η ομιλία του προέδρου της ΕΕΔΥΕ Ευαγ. Μαχαίρα, που αναφερόταν στη ζωή και στο τεράστιο έργο του Γρ. Λαμπράκη. Ηταν, επίσης εκεί και οι αντιπρόεδροι της ΕΕΔΥΕ Β. Νικολαΐδου και Στ. Κουνιάς, ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Π. Μακρής, ο συνοδοιπόρος του, Μπ. Παπαδόπουλος κ.ά.

Εκδηλώσεις σε Μακεδονία - Θράκη

Συνεχίζονται οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Την Κυριακή 2 Ιούνη εκδηλώσεις θα γίνουν σε Κιλκίς, Σέρρες, Καβάλα και Ξάνθη. Μάλιστα οι φιλειρηνικές διαδηλώσεις στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πορεία ειρήνης στο Εράσμιο της Ξάνθης στις 5.30 το απόγευμα, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει και περικύκλωση της «Φωνής της Αμερικής». Αμέσως μετά θα γίνει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Ξάνθης.

- Στο Κιλκίς, η πορεία ειρήνης θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί από το κτίριο της Μεραρχίας του Κιλκίς και θα καταλήξει στην πλατεία ειρήνης, όπου θα ακολουθήσει εκδήλωση.

- Στις Σέρρες, εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνουν στην πλατεία ελευθερίας. Από τις 10 το πρωί μέχρι και το μεσημέρι τα παιδιά θα ζωγραφίζουν για την ειρήνη. Και στις 8 το βράδυ θα γίνει μουσική εκδήλωση και θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία στο κέντρο της πόλης.

- Στην Καβάλα στις 10.30 π.μ., από την κεντρική πλατεία θα ξεκινήσει αγώνας δρόμου, στον οποίο συμμετέχουν μαθητές και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι. Θα καταλήξει στο σημείο εκκίνησης όπου θα γίνει απονομή επαίνων.

Στην Ηλιούπολη

Τρεις φιλειρηνικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην Ηλιούπολη. Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 31 του Μάη και ώρα 7.30 μ.μ., θα γίνει συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Λαμπράκη που βρίσκεται στη Λ. Βουλιαγμένης - Β' είσοδος Ηλιούπολης, ενώ αμέσως μετά θα γίνει πορεία ειρήνης μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με χαιρετισμούς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Το Σάββατο 1 Ιούνη και ώρα 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Θεατρική Βραδιά, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης. Εξάλλου, στον ίδιο χώρο την Τετάρτη 5 του Ιούνη και ώρα 8 μ.μ., η Θεατρική Σκηνή Ηλιούπολης θα δώσει παράσταση με αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά κείμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ