Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΡΟΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ - ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
Κατασκευάζεται εδώ και 17 χρόνια!

Την απαράδεκτη καθυστέρηση κατάγγειλε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά η Ε. Παντελάκη

Ο δρόμος Επιδαύρου - Τροιζηνίας έγινε αφορμή για άγριο δικομματικό καυγά, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά, όταν παραλίγο να έρθουν στα χέρια νομαρχιακοί σύμβουλοι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ με κατοίκους της περιοχής που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.

Ο μόλις 11 χιλιομέτρων δρόμος που θα συντομεύσει κατά πολύ την επικοινωνία της Τροιζήνας, των Μεθάνων και του Πόρου με το λεκανοπέδιο κατασκευάζεται επί 17 χρόνια! Είναι άγνωστο το πόσο ακριβώς έχει μέχρι τώρα στοιχίσει η κατασκευή του, πόσο θα στοιχίσει έως να ολοκληρωθεί και ποιοι έχουν ωφεληθεί από το νέο αυτό γιοφύρι της Αρτας. Το βέβαιο είναι ότι ωφελημένοι από τη μη κατασκευή του δρόμου είναι οι εφοπλιστές, αφού οι κάτοικοι προτιμούν να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους πλοία από τον, σε κακά χάλια παλιό και επικίνδυνο δρόμο.

Αιτία της νέας καθυστέρησης για την ολοκλήρωση του δρόμου η προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 7 του προσκείμενου στο ΠΑΣΟΚ νομαρχιακού συμβούλου Πειραιά Χρήστου Αγγέλη, σύμφωνα με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για το τελευταίο τμήμα του δρόμου. Προσφυγή που έγινε δεκτή. Η νομάρχης Πειραιά Μαίρη Σορώτου Τσανάκη κατήγγειλε την ακύρωση του διαγωνισμού, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτό γίνεται για εκλογικούς λόγους, για να αποφευχθούν δηλαδή από την ίδια εγκαίνια του έργου λίγο πριν τις εκλογές. Παράλληλα, κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών να χρησιμοποιούν το δρόμο, έστω και ημιτελή, παραβλέποντας τους, από τους ειδικούς, εκφρασμένους κινδύνους τόσο από την ενδεχόμενη πτώση βράχων, που γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι από τη σεισμικότητα της περιοχής, όσο και από τη γενική του κατάσταση -χωρίς φωτισμό και, σε κάποια τμήματα, χωρίς καν άσφαλτο.

Η επικεφαλής της ΝΑΣ Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη κατήγγειλε τόσο την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του δρόμου, τονίζοντας ότι αυτό έγινε λόγω του κατακερματισμού του που είχε μεταξύ άλλων και αποτέλεσμα να πάνε χρήματα σε τσέπες που δεν έπρεπε, όσο και τη χρήση του πριν ολοκληρωθεί. «Δεν μπορούμε στο όνομα προεκλογικών σκοπιμοτήτων να ρισκάρουμε την ασφαλή διέλευση του κόσμου», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ