Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Προεκλογική φιέστα το συνέδριο της ΕΝΑΕ

Ως προεκλογική φιέστα καταγγέλλει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) το έκτακτο συνέδριο που διοργανώνει αύριο Παρασκευή η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), με θέμα: «Οχτώ χρόνια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση - Προοπτικές».

Κι αυτό γιατί, για μια ακόμη φορά, οι αιρετοί καλούνται να προσέλθουν σε ένα συνέδριο του οποίου τα θέματα δεν έχουν απασχολήσει τα Νομαρχιακά Συμβούλια, δηλαδή δεν είναι αποτέλεσμα διαλόγου. Ακόμα χειρότερα, οι σύνεδροι δε γνωρίζουν καν την εισήγηση του ΔΣ της ΕΝΑΕ. Πρόκειται για μια δοκιμασμένη τακτική απαξίωσης των συνεδρίων τόσο της ΕΝΑΕ όσο και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, προκειμένου να περνούν πιο εύκολα οι αντιδραστικές αποφάσεις.

Ολόκληρο το κείμενο καταγγελίας της ΝΑΣ έχει ως εξής:

«Από τη μορφή και τον τρόπο διενέργειάς του, το συνέδριο δεν μπορεί παρά να καταγγελθεί ως μια φιέστα» τονίζει η ΝΑΣ. Και εξηγεί τους λόγους:

Πρώτον: Είναι ένα συνέδριο που πραγματοποιείται χωρίς οι σύνεδροι να γνωρίζουν την εισήγηση του ΔΣ της ΕΝΑΕ, χωρίς καμία συζήτηση στα Νομαρχιακά Συμβούλια. Συνέδριο σε χρονικά περιθώρια μιας μέρας, με χρόνο για τους συνέδρους 3-4 ωρών, για την παρέλαση παραγόντων και το υπόλοιπο διάστημα για τουρισμό.

Δεύτερον: Γίνεται φανερό ότι δεν πρόκειται για συνέδριο αντιμετώπισης των τεράστιων οικονομικών, θεσμικών και άλλων θεμάτων, της λειτουργίας και του προσωπικού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αλλά για μια προεκλογική φιέστα, η οποία και θα χρησιμοποιηθεί για την προβολή των δυνάμεων του δικομματισμού και των συνοδοιπόρων τους, που έφτιαξαν και αναδεικνύουν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όχι σαν αυτοδιοίκηση, αλλά σαν εκτελεστικό μηχανισμό προώθησης και εφαρμογής των αντιλαϊκών επιλογών.

Η ΝΑΣ θεωρεί ότι «επιτακτική είναι η ανάγκη για μια άλλη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο πλευρό του λαού, συμπαραστάτη και ενισχυτή στους αγώνες του για τα μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά, δημοκρατικά, εργασιακά του δικαιώματα. Αλλαγή που μπορεί να επιτευχθεί με την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, με ενίσχυση εκείνων των δυνάμεων που πάλεψαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται με συνέπεια σ' αυτή την κατεύθυνση. Εγγύηση αποτελεί η ΝΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ