Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Διευρύνεται η συμπαράταξη
  • Και η «Αριστερή Ανανέωση» στην προσπάθεια για ευρύτερη λαϊκή αγωνιστική συσπείρωση ενόψει των νομαρχιακών εκλογών
  • Τη Δευτέρα 10 του Ιούνη, στο Πεδίον του Αρεως, η πρώτη κεντρική συγκέντρωση

Από τη χτεσινή συνάντηση του Θ. Παφίλη και του Ηλ. Νικολόπουλου με την αντιπροσωπεία της «Αριστερής Ανανέωσης» (από αριστερά: Αλ. Βερναρδάκης, Αλ. Ζορμπαλά και Χρ. Μαργανέλης)
Από τη χτεσινή συνάντηση του Θ. Παφίλη και του Ηλ. Νικολόπουλου με την αντιπροσωπεία της «Αριστερής Ανανέωσης» (από αριστερά: Αλ. Βερναρδάκης, Αλ. Ζορμπαλά και Χρ. Μαργανέλης)
Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» διευρύνεται με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Κίνησης «Αριστερή Ανανέωση», που στηρίζεται από την Κομμουνιστική Ανανέωση.

Συγκεκριμένα, χτες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της ΝΑΣ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι βασικές αρχές της διακήρυξης της ΝΑΣ που διαμορφώνεται και παράλληλα η καλύτερη προετοιμασία της πρώτης κεντρικής συγκέντρωσης, που θα γίνει τη Δευτέρα 10 του Ιούνη στις 8 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως (Αγαλμα Αθηνάς). Στη συνάντηση συμμετείχαν από τη ΝΑΣ ο υποψήφιος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας-Πειραιά, Θ. Παφίλης, ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας Ηλ. Νικολόπουλος καθώς και η Δ. Μανωλάκου και ο Απ. Παππάς, ενώ από την «Αριστερή Ανανέωση», ο Χρ. Μαργανέλης, ο Αλ. Βερναρδάκης και η Αλ. Ζορμπαλά.

Ολοι οι συμμετέχοντες στη χτεσινή συνάντηση υπογράμμισαν την ανάγκη διαμόρφωσης ευρύτερων λαϊκών αγωνιστικών συσπειρώσεων μπροστά στην εκλογική μάχη των νομαρχιακών εκλογών του 2002.

Παράλληλα, μέσα και από την ανακοίνωσή τους, απευθύνονται στους εργαζόμενους και στη νεολαία και τους καλούν να δώσουν νέα πνοή στον αγώνα τους στηρίζοντας τη συμπαράταξη της ΝΑΣ, που αγωνίζεται με συνέπεια και αποτελεί σήμερα το μοναδικό πόλο αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής για Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Γιατί, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η ΝΑΣ «είναι καρπός και αποτέλεσμα της κοινής δράσης στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο κίνημα ειρήνης, στο κίνημα προστασίας των δημοκρατικών ελευθεριών, στα μικρά και μεγάλα μέτωπα που συγκρούστηκαν με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι κοινή πεποίθηση όλων όσοι συμμετείχαν στη χτεσινή συνάντηση, η οποία διατυπώθηκε τόσο μέσα από τις παρεμβάσεις τους όσο και στην κοινή ανακοίνωσή τους, είναι ότι «η συμπαράταξη θα διευρυνθεί και με άλλους φορείς, πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, κινήματα, που επιθυμούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον κοινό αγώνα για μια αγωνιστική και μαχητική Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση».

Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «η συμπαράταξη είναι η αρχή, η αφετηρία της οικοδόμησης μιας ευρύτερης ενότητας με όλους εκείνους που έχουμε συναντηθεί στον καθημερινό αγώνα αλλά και όλους εκείνους που δε θέλουν να υποταχθούν, θέλουν να αντισταθούν στη σημερινή κυρίαρχη πολιτική και να παλέψουν για την προοπτική ενός άλλου δρόμου προς όφελος του λαού και όχι του κεφαλαίου.

Επιδιώκουμε τη συμπόρευση και την ενότητα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όχι για τη διαχείρισή της. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη δημιουργία ενός ευρύτερου λαϊκού ρεύματος που δε θα σταματήσει στις εκλογές της 13ης του Οκτώβρη αλλά θα συνεχίσει και την επόμενη μέρα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ