Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι καταστροφείς

«Πράγματι, τον δρόμο της καταστροφής άνοιξε ο "εκσυγχρονισμός" του παλιού Καραμανλή, που χρίστηκε "Εθνάρχης" από την προπαγάνδα κι ας ήταν κατ' ουσίαν ολετήρ (Καταστροφή σημαίνει να μαζέψεις τη μισή Ελλάδα στην Αθήνα και να την κλείσεις στα φαιά κελιά του τσιμέντου, του αλουμίνιου και της φτήνιας). Μετά πήρε τη σκυτάλη η χούντα της αφασίας, που παρέδωσε ημιθανές το Λεκανοπέδιο στη μεταπολίτευση του "μεταποιημένου" Καραμανλή.

Εντάξει: Δεξιοί και "μαύροι" και άσχετοι, που ξερίζωσαν τραμ και προοπτικές, ήταν αυτοί που κυβέρνησαν μέχρι το '81. Αλλά και οι αγλαοί της "Αλλαγής", που κυβέρνησαν ίσαμε είκοσι χρόνια από τότε, τι στο διάολο έκαναν; Πού είναι το φρένο στην ασυδοσία του τσιμέντου και του κέρδους; Πού είναι τα σχέδια και ο προγραμματισμός; Πού είναι τα έργα; Οι απαντήσεις κρύβονται ντροπιασμένες στα ημίμετρα, στις ματαιωμένες προσπάθειες των πρώτων ετών και στο ασύδοτο καθεστώς, που ίδρυσαν τα αυθαίρετα σ' όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς, οι οιστρηλατημένοι της "Αλλαγής" όχι μόνο συνέχισαν την ολέθρια πρακτική των προκατόχων, αλλά την... εκσυγχρόνισαν, γεμίζοντας την Ελλάδα με μικρές ανυπόφορες Αθήνες.

Το χαρακωμένο χώμα και οι καθημαγμένες πόλεις των αυθαιρέτων, της μαγκιάς και της απελπισίας είναι σήμα κατατεθέν αβελτηρίας και πολιτικής μυωπίας, κυνισμού και κουτοπονηριάς (...Τι άλλο είναι η προεκλογικών σκοπιμοτήτων δυναμική νομιμοποίησης των αυθαιρέτων;). Γι' αυτό και υψώνεται περίοπτη η συμπεριφορά του Συμβουλίου της Επικρατείας (Ε΄ Τμήμα). Διότι επιχειρεί να αναχαιτίσει την ύβριν. Θα υπερισχύσουν οι καιροσκόποι και ο λαϊκισμός;». Του Γ. Τριάντη, από τη χτεσινή «Ελευθεροτυπία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ