Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΣΑΜΟΣ
Νέα κρούσματα ασφαλιτών που ζητούν πληροφορίες

Λεπτομερή πληροφόρηση για τους διαδηλωτές που θα μεταβούν από τα Γιάννενα στη Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη ζητούσε ασφαλίτης από πρακτορείο ταξιδίων στα Γιάννενα την Τρίτη 17/6/2003, σύμφωνα με πληροφορίες. Οπως έγινε και στο Εργατικό Κέντρο της Θεσπρωτίας στα τέλη της περασμένης βδομάδας, ο ασφαλίτης προσπαθούσε να μάθει με κάθε λεπτομέρεια πότε και πώς θα φύγουν οι διαδηλωτές, πότε θα γυρίσουν κλπ. επικαλούμενος τον «αγαθό» σκοπό της Ασφάλειας, που δήθεν ενδιαφέρεται για την ασφαλή μετακίνηση των διαδηλωτών!

Και στις δύο περιπτώσεις οι ασφαλίτες δήλωσαν ότι μεταφέρουν τις πληροφορίες αυτές στην Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης για να «προσέχει» τους διαδηλωτές και αυτή. Ωστόσο, χτες, 18/6/2003, σε επικοινωνία με στέλεχος του ΚΚΕ από τα Γιάννενα, ο αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Κατσαρός, είπε ότι «δεν υπάρχουν τέτοιου είδους εντολές και πως δε γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό». Ποιος θα απαντήσει λοιπόν τι συμβαίνει και ασφαλίτες γυρίζουν και ζητούν στοιχεία για τους διαδηλωτές;

Ανάλογο κρουσμα σημειώθηκε και στο Καρλόβασι της Σάμου, όπου ασφαλίτης προσπάθησε να μάθει πόσοι Σαμιώτες θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ