Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τρεις Διεθνείς Συναντήσεις

Από το Γραφείο Τύπου της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ανακοινώθηκε η διεξαγωγή 3 διεθνών συναντήσεων στα πλαίσια των εκδηλώσεων της «Λαϊκής Αντισυνόδου» στη Θεσσαλονίκη 19 - 22 Ιούνη.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα πάρουν μέρος πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και άλλες κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις από τα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη έως τη Μέση Ανατολή. Στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα είναι ανοιχτές στα ΜΜΕ, θα συμμετάσχουν και οι φορείς που στηρίζουν τη ΔΡΑΣΗ στην Ελλάδα, με παρεμβάσεις τους.

Οι 3 εκδηλώσεις είναι:

1. Πέμπτη 19 Ιούνη στις 20:00 στους «Κήπους του Πασά» στον Αγιο Παύλο, διεθνής συνάντηση νεολαιών που οργανώνεται από την ΚΝΕ και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), με θέμα τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Κεντρικές παρεμβάσεις θα γίνουν από τον Πρόεδρο της ΠΟΔΝ Μιγκέλ Μαδέιρα, τη Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία και την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

2. Παρασκευή 20 Ιούνη στις 19:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης διεθνής συνδικαλιστική συνάντηση του ΠΑΜΕ και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας με θέμα: Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και οι Επιπτώσεις της στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο ρόλος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν συνδικαλιστές εκπρόσωποι από 15 χώρες και ο αναπληρωτής Γ.Γ. της ΠΣΟ, Βαλεντίν Πάτσο.

3. Σάββατο 21 Ιούνη στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Ελληνικού Μουσείου Βυζαντινών Μουσικών Οργάνων, Οδός Κατούνη 12-14 (κοντά στο λιμάνι) διεθνής συνάντηση κομμάτων, κινημάτων και οργανώσεων με θέμα: «Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για μια Ευρώπη δίχως πολέμους, φτώχεια και καταπίεση». Θα λειτουργεί σύστημα μετάφρασης.

Στον ίδιο χώρο του Ελληνικού Μουσείου Βυζαντινών μουσικών οργάνων θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 20 Ιούνη και για μια βδομάδα έκθεση εικαστικών έργων από Ελληνες και ξένους εκθέτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ