Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΙ «ΡΙΧΝΟΥΝ» ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ;

«ΜΟΛΟΤΟΦ» ΚΑΙ «ΑΚΡΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ»: «Η ελληνική προεδρία ετοιμάζεται πυρετωδώς για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, αλλά στην κυβέρνηση ανησυχούν μήπως οι αναρχικοί προκαλέσουν ταραχές, αφού η Αστυνομία θεωρεί ότι διάφορες «μαχητικές ομάδες» έχουν αποθηκεύσει βόμβες μολότοφ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ετσι έχουν αυξηθεί εκτάκτως τα μέτρα επιτήρησης των ακραίων στοιχείων. Τα κινήματα που θα διαδηλώσουν λένε ότι οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της αντισυνόδου θα είναι ειρηνικές, όμως τους κυβερνητικούς και αστυνομικούς φόβους ότι «η Θεσσαλονίκη θα γίνει Γένοβα» φαίνεται να συμμερίζονται ντόπιοι καταστηματάρχες που θωρακίζουν τα μαγαζιά τους με προφυλακτικά πλέγματα». (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ)

«ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ»...«Διάβασα το σχετικό (σ.σ. το παραπάνω) δημοσίευμα και δεν μπορώ παρά να εκφράσω τις ανησυχίες μου για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιες λογικές, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ή εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου». (Χρ. Πρωτόπαπας -κυβερνητικός εκπρόσωπος).

ΟΙ «ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ» ΜΟΛΟΤΟΦ: «Τόσες δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές θα μαζευτούν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, να ριχτεί και καμία μολότοφ, ώστε να βγουν ζωηρές φωτογραφίες για τις εφημερίδες και εντυπωσιακά βίντεο για την τηλεόραση, καλό θα είναι, δε χαλάει ο κόσμος -αρκεί να μην κάψει ανθρώπους. Το κρίσιμο ερώτημα ποιοι θα ρίξουν τις μολότοφ: αν είναι οι γνωστοί δικοί μας, αυτοί που έκαψαν προχτές το βράδυ στα καλά καθούμενα την πλατεία Εξαρχείων (για προπόνηση ίσως), θα αδικηθεί η ελληνική προεδρία» (Δημ. Ψυχογιός - ΒΗΜΑ).

ΚΛΙΜΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ... «Κλίμα αναμέτρησης δημιουργείται παραμονές της Συνόδου Κορυφής, καθώς οι διαδηλωτές εμφανίζονται έτοιμοι να περάσουν την "κόκκινη γραμμή" που έχει θέσει η Αστυνομία στη Χαλκιδική" (ΝΕΑ).

ΣΤΗΝ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ»: «Υπήρχε η μονομαχία στο Ελ Πάσο. Υπήρχε και η μονομαχία στον κόκκινο ήλιο. Τώρα θα παρακολουθήσουμε και τη... μονομαχία στην κόκκινη γραμμή. Οπου κόκκινη γραμμή είναι η τοποθεσία Μαρμαράς, κάπου τρία χιλιόμετρα από το Πόρτο Καρράς, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εκεί, λοιπόν, στην κόκκινη γραμμή έχουν δώσει «ραντεβού» οι διαδηλωτές με τις δυνάμεις ασφαλείας, την Παρασκευή - κι ενώ η Σύνοδος θα βρίσκεται στο φόρτε της. Οι αστυνομικοί είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν μέχρις εσχάτων τη γραμμή, οι διαδηλωτές να τη σπάσουν - και υπάρχουν και κάποιοι που δεν τους αρκεί αυτό, αλλά θέλουν να φθάσουν μέχρι την είσοδο του Πόρτο Καρράς».(Ειρήνη Καρανασοπούλου - ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ