Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΜΕ
Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν τις συμφωνίες ΗΠΑ - ΕΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης έκαναν χτες συνδικαλιστές της Γραμματείας

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ καταθέτουν υπόμνημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Eurokinissi

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ καταθέτουν υπόμνημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Την πλήρη αντίδρασή τους στη δικαστική συμφωνία των ΗΠΑ - ΕΕ που προβλέπει ακόμη και την έκδοση Ελλήνων εργαζόμενων για να δικάζονται στα δικαστήρια των Αμερικανών, εξέφρασαν χτες συνδικαλιστές της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ σε παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εκεί, αν και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ήταν ενημερωμένη και πρόβλεψε να καλέσει την αστυνομία, για να φυλάξει το κτίριο, ο ίδιος ο υπουργός Φ. Πετσάλνικος αλλά και ο γενικός γραμματέας προτίμησαν να αποφύγουν τη συνάντηση, επισκεπτόμενοι κάποια ...έκθεση. Τελικά τούς συνδικαλιστές δέχτηκε ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού, στον οποίο και έδωσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας.

Οπως επισημαίνεται ειδικότερα στο κείμενο του υπομνήματος: Η συμφωνία αποτελεί εν λευκώ παράδοση των εργαζομένων και του λαού στις ΗΠΑ. Συνιστά σοβαρό πλήγμα για τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της ΕΕ και της Ελλάδας, καθώς εξυπηρετεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

«Είναι επιστέγασμα, όπως σημειώνει στη συνέχεια, της συμφωνίας Σένγκεν και των τρομονόμων που έχει ψηφίσει η ΕΕ, αποτελεί συνέχεια της αιματηρής καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων στην Ευρώπη και την Ελλάδα, του δόγματος του προληπτικού πολέμου του ΝΑΤΟ και των άδικων πολέμων των ΗΠΑ - ΕΕ ενάντια στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ».

Η εργατική τάξη, κάνει σαφές η Γραμματεία Αθήνας, με τον αγώνα της και την αλληλεγγύη των εργατών σε όλο τον κόσμο θα κουρελιάσει τις συμφωνίες των ΗΠΑ και ΕΕ. Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν, κανένας εργαζόμενος δε θα πειθαρχήσει.

Ταυτόχρονα, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ έχει εκδώσει ανάλογο κείμενο διαμαρτυρίας που ήδη έχει αρχίσει διακινείται σε εργαζόμενους, σωματεία, μαζικούς φορείς, για να το υπογράψουν. Στο κείμενό τους καλούν επίσης να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στις 25 Ιούνη στη 1 το μεσημέρι στη Βουλή, όπου θα παραδοθεί το κείμενο με τις υπογραφές στον πρόεδρο της Βουλής.

Στο κείμενο διαμαρτυρίας καταγγέλλεται, μεταξύ άλλων, η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση που υπέγραψε όλες τις αντιδραστικές συνθήκες που περιορίζουν δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και ετοιμάζεται ως προεδρεύουσα της ΕΕ να υπογράψει στην Ουάσιγκτον στις 25 Ιούνη τη «συμφωνία για την έκδοση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ