Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Σήμερα η μηχανοκίνητη πορεία

Ξεκινά στις 4.30 το απόγευμα από την Εγνατία, στο ύψος του Αγ. Αθανασίου

Με μια μηχανοκίνητη πορεία ανοίγει η αυλαία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στα πλαίσια των διαδηλώσεων ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η μηχανοκίνητη πορεία θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, 19 Ιούνη, θα ξεκινήσει στις 4.30 το απόγευμα, από την Εγνατία, στο ύψος του Αγ. Αθανασίου (Εγνατίας 87) και θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Με κεντρικό σύνθημα «Να βάλουμε φρένο στις δολοφονίες εργατών στους χώρους δουλιάς», το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου σε όλα τα μέτωπα ενάντια στην εργατική τάξη σ' όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζει ότι οι ίδιοι που σκοτώνουν στο Ιράκ και στην Παλαιστίνη, αυτοί οι ίδιοι που ετοιμάζουν τις νέες επεμβάσεις στο Ιράν, στην Κούβα και τη ΛΔ της Κορέας, αυτοί είναι που σκοτώνουν και τους εργάτες στους χώρους δουλιάς. Αυτοί είναι που σακατεύουν την εργατική τάξη καθημερινά.

Και είναι οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι αυτοί που συνεδριάζουν αυτές τις μέρες στο «Πόρτο Καρράς», στη Χαλκιδική. Ενάντια σ' αυτούς διαδηλώναμε χτες, θα διαδηλώσουμε αύριο, θα διαδηλώνουμε κάθε μέρα.

Ενάντια σ' αυτούς, οι οποίοι και στη χώρα μας με την πολιτική τους σκοτώνουν εργάτες και εργάτριες στα εργοστάσια και στους χώρους δουλιάς ασταμάτητα. Ποιος ξεχνά ότι στις 3 Απρίλη χωρίς βομβαρδισμό έστειλαν στο θάνατο 6 εργάτες και άλλους τραυμάτισαν στη «Σωληνουργία Κορίνθου»; Ποιος μπορεί να μένει ασυγκίνητος στην καθημερινή σφαγή εργατών στα Ολυμπιακά και τα άλλα μεγάλα έργα; Δείχνουμε τους ένοχους για κάθε τέτοιο έγκλημα. Είναι η εργοδοσία και η κυβέρνηση, μαζί με τους άλλους πολιτικούς υπηρέτες του κεφαλαίου. Συνένοχες είναι και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που στηρίζουν και υλοποιούν αυτήν την αντεργατική πολιτική.

Φτάνει ως εδώ! Οχι άλλο αίμα για το καπιταλιστικό κέρδος, όχι άλλοι νεκροί της εργατικής τάξης, ούτε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ούτε στους χώρους δουλιάς.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συνεχή συναγερμό, σε αγωνιστική κινητοποίηση, για να σταματήσουμε τα εγκλήματα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ